Aqua Dienstencentrum SWM opengesteld voor het publiek

Met het doorknippen van het lint door de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), Regilio Dodson samen met de directeur van de Surinaamse Waterleiding Maatschappij (SWM), Marlon Oosterling, is het Aqua Dienstencentrum aan de Heliotrope Straat woensdag geopend. De Callcenter, Klantenservice, Debiteurenadministratie en andere afdelingen zijn gevestigd in dit dienstencentrum.

Volgens Oosterling kan de gemeenschap in dit kantoor voor dezelfde diensten terecht als aan de Henck Arronstraat. “Er is geen verschil met het kantoor van de Henck Arronstraat, de ruimte werd te klein voor het personeel. Het gebouw is door mijn voorganger overgekocht van Surpost en wij hebben het gerenoveerd”, liet Oosterling weten. Voor nu zit de SWM goed voor wat kantoorlocaties betreft.

Minister Dodson zei dat het heel SWM-team samen met de directie de boodschap van kwalitatief drinkwater brengen naar de gemeenschap en de dienstverlening uit te breiden goed begrepen heeft. Verder gaf de minister aan dat de taak die directeur Oosterling van de regering meegekregen heeft is het tij te doen keren voor de drinkwatervoorziening in Suriname en de gebieden die al jarenlang verstoken waren van kwalitatief drinkwater, om die van drinkwater te voorzien. “En daar is de SWM heel succesvol in geweest”, complimenteerde de bewindsman de directie en het personeel.

De minister drukte het SWM-personeel op het hart de voorlichting naar de klanten toe om zuinig en zorgvuldig om te gaan met drinkwater te blijven geven.

Momenteel is de SWM bezig met de implementatie van de digitale watermeters. Deze zijn bedoeld om de problemen rondom de meterstanden tot het verleden te doen behoren. De launch was op Lelydorp en nu is de SWM bezig de binnenstad te voorzien van deze meters.

Meer nieuws

Wegstrekking Jenny-Henar wordt hersteld

Binnen het kader van de verbetering van de Oost-West ontsluitingswegen zoals opgenomen in het ontwikkelingsplan 2017-2021 heeft het ministerie van Openbare Werken Transport & Communicatie…

Training ‘Trauma herkenning’

Traumatisering bij kwetsbare mensen (kinderen, jongeren, mensen met een verstandelijke beperking) komt helaas vaak voor. De gevolgen zijn vaak blijvend, ze zijn ernstig en ze…

Kind in autostoel vliegt uit auto

Een geschokte automobilist in de Amerikaanse stad Mankato (Minnesota) zag hoe een kindje in een autostoeltje uit een auto werd geslingerd.

Gebedsdag voor Coronie

Op zaterdag 12 januari is er een gebedsdag georganiseerd door de verschillende christelijke kerken in samenwerking met het commissariaat in de multifunctionele te Coronie.

Man opgesloten voor mishandeling collega

De 41-jarige Dilawar H. werd op woensdag 9 januari door de politie van het ressort Lelydorp opgespoord, aangehouden en in verzekering gesteld voor mishandeling van…

Voorlichting SEH werpt vruchten af

De Spoedeisende Hulp (SEH) die bestemd is voor de opvang van acute aandoeningen of verwondingen, heeft het afgelopen jaar minder aanmeldingen geregistreerd dan het vorig…

Scroll Up