APS: versnelde bewustwording over Surinaamse inheemsen dringend vereist

Op de Internationale dag der Inheemsen op 9 augustus benadrukt de Amazone Partij Suriname (APS), de partij voor een duurzame en groene economie, dat de groei van Inheemsen op de maatschappelijke ladder in Suriname nog steeds heel wat te wensen over laat. Dit uit zich overduidelijk in de zowel deplorabele economische als de politieke positie van de Surinaamse inheemse gemeenschap.

“De Inheemsen bevinden zich nergens binnen het afkeurenswaardige belangenspel van ‘zweef-teki, set-mie-kong en meki-nyan-snel’. Dit is de harde realiteit binnen het economische en politieke forum van dit moment, welke zich trouwens al vanaf de onafhankelijkheid afspeelt, maar nu versneld en gruwelijker geworden is”.

De Internationale dag der Inheemsen is het moment om de Surinaamse Inheemsen over hun lot te laten bezinnen. De Amazone Partij Suriname maakt zich zorgen over de inheemse gemeenschap. De belangrijkste oorzaken van het achterblijven in de groei van de inheemsen zijn het psuedo-leiderschap en de zwakke vertegenwoordiging van deze groep van Surinamers die zich in onvoldoende mate bewust is van de realiteit. Dringende veranderingen zijn het versnellen van het juiste bewustwordingsproces in de volle breedte van de Surinaamse gemeenschap om een stapje verder de integriteit van het leiderschap in het land te kunnen bewerkstelligen.

De APS gelooft dat duurzaamheid tot stand zal komen als de welvaart en welzijn bij alle gelederen van de Surinaamse samenleving proportioneel eerlijk tot stand gekomen is. Zij zegt ten stelligste dat er voldoende is voor iedereen en dat alle groepen een hoge mate van welvaart kunnen genieten en in harmonie met elkaar kunnen leven. “Wij moeten met zijn allen gezamenlijke groeien en de juiste evenwicht creëren”.

De APS roept het totale Surinaamse volk op zich elkaar de hand te reiken en zich te ontfermen over het broodnodige bewustzijn van onszelf en onze naasten en de integriteit van onze leiders en vertegenwoordigers.

Delen:

Meer nieuws

Ressortraden Para nu voltallig

De afgelopen week is voorzien in de ontstane vacature van vijf ressortraadsleden (rr-leden) van vier ressortraden (rr) in het district Para. Delen:

Delen:

HVB installeert onderafdeling te Nieuwe Grond

Met de installatie van de onderafdeling De Nieuwe Grond afgelopen zaterdag in haar partijcentrum te Hannaslust, heeft de Hervormings en Vernieuwingsbeweging (HVB) haar structuren in…

Delen:

VHP solidair met inwoners Utrecht

De VHP spreekt haar solidariteit uit met de inwoners van Nederland, in het bijzonder in Utrecht, die zijn opgeschrikt door de aanslag van maandagochtend, waarbij…

Delen:

OWT&C, RO en Defensie pakken wegen Marowijne aan

De ministeries van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT&C), Regionale Ontwikkeling (RO) en Defensie voeren verschillende rehabilitatiewerkzaamheden uit in Marowijne. Delen:

Delen:

Man verkoopt nep goud aan klant

De 33-jarige Gregory W. is door de politie van het ressort Centrum ingesloten voor oplichting van een vrouw. Delen:

Delen:

Meer ondersteuning voor landbouwers opkomst

Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij heeft afgelopen week onder leiding van de Chief Technical Advisor/project manager, Erick Zeballos van het project SAMAP en…

Delen:

Man bedreigt buren met de dood

De 27-jarige Orfeo D. is door de politie van Latour aangehouden en opgesloten voor het bedreigen van zijn buren met de dood. Delen:

Delen:

Platform importeurs voor overleg bij HI&T

Gelet op de ontwikkelingen, die een druk uitoefenen op het prijsniveau, heeft het platform van importeurs van levensmiddelen een gesprek gevoerd met minister Stephen Tsang…

Delen:

VHP: terroristische aanslag onaanvaardbaar

Heel vroeg in de ochtend van 15 maart zijn wij opgeschrikt door een terroristische aanslag op twee moskeeën in Nieuw Zeeland, waarbij tenminste 49 moskeegangers…

Delen:

VHP helpt familie Dors

Op 1 maart heeft het noodlot toegeslagen bij de familie Dors te Ingikondre in het district Coronie. Hun woning werd helemaal door brand verwoest. Delen:

Delen:

Launch e-ID Kaart en ingebruikname Printhouse

Onder grote publieke belangstelling vond vrijdagmorgen op het Centraal Bureau voor Burgerzaken aan de Kwattaweg de launch plaats van de Biometrische Identiteitskaart, e- ID kaart….

Delen:

Soft launch online marktplaats SUmarket

Met het lanceren van de online e-commerce platform voor Suriname, SUmarket, is er een digitale marktplaats ontstaan waar klanten ondernemingen makkelijk kunnen vinden of producten…

Delen:

Padieboeren Nickerie dienen petitie in

Padieboeren van Nickerie hebben vanmorgen een petitie bestemd voor president Desi Bouterse ingediend bij districtscommissaris Nisha Kurban. Delen:

Delen:

Klaarheid gebracht in twee berovingszaken

De afdeling Kapitale Delicten (KD) heeft twee berovingszaken in onderzoek waarbij drie mannen op respectievelijk 16 februari en op dinsdag 5 maart twee winkeliers in…

Delen:
Scroll Up