OPINIE- Als vrouw in Suriname deel ik de groeiende angst die veel van mijn seksegenoten voelen om zich emotioneel en financieel te binden aan een partner.
We vrezen dat na al onze inspanningen en toewijding uiteindelijk alleen achterblijven.
Voor mij is het opbouwen van een toekomst met een levenspartner een proces van diepe betrokkenheid en opoffering, maar de angst voor verlating en teleurstelling weegt zwaar op mijn geest.
Elke keer dat ik een relatie begin, voel ik die angst opborrelen, bang voor weer een teleurstelling. Ik wil mijn hart beschermen, maar tegelijkertijd verlang ik naar een betrouwbare geliefde met wie ik mijn leven kan delen. Het is een moeilijke balans om te vinden en te behouden.
Ik heb van dichtbij vaker gezien hoe mannen in Suriname ervoor kiezen om ons gemakkelijk te verlaten voor een ander, meestal een veel jongere dame, na jarenlang in de relatie te hebben geïnvesteerd, zowel emotioneel als financieel.
Het voelt alsof al mijn moeite dan voor niets is geweest. En ik ben niet alleen. Veel van mijn vriendinnen delen dezelfde angst en onzekerheid over hun relaties.
Deze gevoelens van angst en terughoudendheid weerspiegelen de complexiteit van moderne relaties in ons land, waarin emotionele en financiële stabiliteit niet vanzelfsprekend zijn.
Ik geloof dat het nodig is dat mannen en vrouwen elkaar ondersteunen en geruststellen door middel van openhartige gesprekken en empathie.
Een grotere nadruk op de emotionele behoeften van vrouwen kan helpen bij het creëren van een veiligere omgeving waarin liefde en verbondenheid kunnen gedijen.
L. Suryadi
Foto ter illustratie.
Dit artikel betreft een ingezonden opiniestuk. Voor de publicatie van ingezonden artikelen hanteren wij specifieke voorwaarden. Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen via info@gfcnieuws.com.
Let op: Publicatie van opiniestukken houdt niet in dat GFC Nieuws het eens is met de inhoud