Angela Davis, icoon uit de zeventiger jaren, loopt mensenrechtenaward mis vanwege bezwaar pro-Israël-organisaties

Angela Davis, de wereldberoemde Amerikaanse burgerrechtenactiviste die misschien bekender was vanwege haar enorme afro dan om haar politieke activiteiten, was voorgedragen voor een prestigieuze mensenrechtenaward. Na bezwaren van Joodse organisaties werd haar nominatie ingetrokken.

Dat leidde tot een leegloop binnen het bestuur van het Birmingham Civil Rights Institute, dat Davis met de intrekking publiekelijk had vernederd.

Het Instituut had besloten haar de Fred Shuttlesworth Human Rights Award toe te kennen. Het Birmingham Holocaust Education Center liet schriftelijk weten “bezorgd en teleurgesteld” te zijn over de nominatie en andere pro-Israël-beroemdheden lieten eveneens weten het eerbetoon af te wijzen.

Davis staat namelijk bekend om haar pro-Palestina-standpunten. Hoewel zij “hartstochtelijk gekant is tegen antisemitisme” ziet zij haar werk voor “de Palestijnse zaak” in essentie als hetzelfde als de strijd thuis “tegen politiegeweld, het industriële gevangeniscomplex en racisme in bredere zin.”

“Ik heb inderdaad bezwaar gemaakt tegen het beleid en de praktijken van de staat Israël, zoals ik soortgelijk verzet heb geuit tegen de steun van de VS voor de Israëlische bezetting van Palestina en andere discriminerende Amerikaanse beleidsmaatregelen,” schreef ze online.

Drie leden van het bestuur van het Civil Rights Institute stapten vanwege de intrekking op. Davis zelf noemt de beslissing “niet een aanval tegen mij, maar tegen de geest van de ondeelbaarheid van rechtvaardigheid.”

Foto: Facebook

Delen:

Meer nieuws

Ontwikkelingsvisie voor Tapanahony in de maak

Het districtscommissariaat van Sipaliwini (bestuursressort Tapanahony) en stichting OSAEDA zullen in een samenwerkingsverband een visie uitwerken om het Tapanahony-gebied in ontwikkeling te brengen. Delen:

Delen:

Regeringsdelegatie bezoekt backtrack Nickerie

Een delegatie van ministers en vertegenwoordigers van enkele ministeries en diensten binnen de overheid brachten een oriëntatiebezoek aan de backtrack in Nickerie. Delen:

Delen:

Dikan bezoekt Centrale Markt

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling heeft vrijdagmiddag samen met districtscommissaris (dc) Mike Nerkust een bezoek gebracht aan de Centrale Markt. Delen:

Delen:

1 juli-zwemmarathon in aantocht

De Surinaamse Zwembond (SZB) houdt de 44ste editie van de 18 km lange Open Waterwedstrijd in de Surinamerivier. Delen:

Delen:

Nickeriaanse polders krijgen hulpapotheken

Om de burgers van de westelijke- en oostelijke polders in Nickerie, die medicijnen moeten afnemen, tegemoet te komen is de regering Bouterse-Adhin voornemens apotheken op…

Delen:

Chotkan wil integrale aanpak infrastructuur

De technische afdelingen van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) starten binnenkort naast de reguliere werkzaamheden, met een integrale aanpak van infrastructuur…

Delen:

Bromfietser doodgereden

De 47-jarige bromfietser, Guillano Biswane, is na een aanrijding overleden. Delen:

Delen:

Minister Elias verwelkomt 50 Cubaanse artsen

Minister Antoine Elias van Volksgezondheid en zijn collega van het ministerie van Buitenlandse Zaken, Yldiz Pollack-Beighle, hebben samen met de ambassadeur van Cuba, Manuel Javier…

Delen:

Algemene richtlijnen voor halalvoedsel vastgesteld

Het Surinaams Standaarden Bureau (SSB) heeft als verantwoordelijke voor standaarden in Suriname met trots de Nationale Standaard “Algemene Richtlijnen voor Halalvoedsel” afgekondigd op 18 juni….

Delen:

CBB onderzoekt onbestelde oproepingskaarten

Het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) verricht landelijk veldonderzoek naar het juiste adres van burgers die hun oproepingskaarten niet in ontvangst hebben genomen, bij de…

Delen:

Man door het lint in vliegtuig

Turkish Airlines-passagiers op een vlucht naar Sudan beleefden angstige momenten toen een man vrijdag door het lint ging en crew en reizigers aanviel. Delen:

Delen:
Scroll Up