Angela Davis, icoon uit de zeventiger jaren, loopt mensenrechtenaward mis vanwege bezwaar pro-Israël-organisaties

Angela Davis, de wereldberoemde Amerikaanse burgerrechtenactiviste die misschien bekender was vanwege haar enorme afro dan om haar politieke activiteiten, was voorgedragen voor een prestigieuze mensenrechtenaward. Na bezwaren van Joodse organisaties werd haar nominatie ingetrokken.

Dat leidde tot een leegloop binnen het bestuur van het Birmingham Civil Rights Institute, dat Davis met de intrekking publiekelijk had vernederd.

Het Instituut had besloten haar de Fred Shuttlesworth Human Rights Award toe te kennen. Het Birmingham Holocaust Education Center liet schriftelijk weten “bezorgd en teleurgesteld” te zijn over de nominatie en andere pro-Israël-beroemdheden lieten eveneens weten het eerbetoon af te wijzen.

Davis staat namelijk bekend om haar pro-Palestina-standpunten. Hoewel zij “hartstochtelijk gekant is tegen antisemitisme” ziet zij haar werk voor “de Palestijnse zaak” in essentie als hetzelfde als de strijd thuis “tegen politiegeweld, het industriële gevangeniscomplex en racisme in bredere zin.”

“Ik heb inderdaad bezwaar gemaakt tegen het beleid en de praktijken van de staat Israël, zoals ik soortgelijk verzet heb geuit tegen de steun van de VS voor de Israëlische bezetting van Palestina en andere discriminerende Amerikaanse beleidsmaatregelen,” schreef ze online.

Drie leden van het bestuur van het Civil Rights Institute stapten vanwege de intrekking op. Davis zelf noemt de beslissing “niet een aanval tegen mij, maar tegen de geest van de ondeelbaarheid van rechtvaardigheid.”

Foto: Facebook

Delen:

Meer nieuws

VS erkent illegale annexatie Golanhoogte

Redactie GFC Nieuws — Donald Trump erkent de permanente Israëlische annexatie van de betwiste Golanhoogte, meldt de Washington Post. Hij zei donderdag dat het gebied…

Delen:

Aanpak infrastructuur Regio-West Nickerie

De afdeling Regio-West van het onderdirectoraat Landbouw van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) is bezig de dichtbegroeide natte infrastructuur in het district…

Delen:

Wegafsluiting vanwege viering van Holi Pagwa

Vanwege de viering van Holi Pagwa op donderdag 21 maart op het Onafhankelijkheidsplein, zullen vanaf 14.00 tot en met 04.00 uur verkeersmaatregelen worden getroffen. Delen:

Delen:

NPS: het goede overwint altijd

De Nationale Partij Suriname (NPS) kan zich terugvinden in de vrede en eenheidsgedachte van Phagwa waarbij er geen onderscheid gemaakt wordt tussen personen wanneer zij…

Delen:

Handboek voor Early Childhood Development

Het ministerie van Volksgezondheid heeft in samenwerking met de United Nations International Children’s Emergency (Unicef) en de Caribbean Development Bank een 2-daagse workshop georganiseerd om…

Delen:

Kinderen Parelhuis trots op nieuw vervoer

Parelhuis ontvangt een Noah-bus van Stinafo, zodat zij ‘hun’ kinderen verantwoord en comfortabel naar school en hun andere activiteiten kunnen vervoeren. Delen:

Delen:

Ressortraden Para nu voltallig

De afgelopen week is voorzien in de ontstane vacature van vijf ressortraadsleden (rr-leden) van vier ressortraden (rr) in het district Para. Delen:

Delen:

HVB installeert onderafdeling te Nieuwe Grond

Met de installatie van de onderafdeling De Nieuwe Grond afgelopen zaterdag in haar partijcentrum te Hannaslust, heeft de Hervormings en Vernieuwingsbeweging (HVB) haar structuren in…

Delen:

VHP solidair met inwoners Utrecht

De VHP spreekt haar solidariteit uit met de inwoners van Nederland, in het bijzonder in Utrecht, die zijn opgeschrikt door de aanslag van maandagochtend, waarbij…

Delen:

OWT&C, RO en Defensie pakken wegen Marowijne aan

De ministeries van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT&C), Regionale Ontwikkeling (RO) en Defensie voeren verschillende rehabilitatiewerkzaamheden uit in Marowijne. Delen:

Delen:

Man verkoopt nep goud aan klant

De 33-jarige Gregory W. is door de politie van het ressort Centrum ingesloten voor oplichting van een vrouw. Delen:

Delen:
Scroll Up