Amsterdam mislukte stad? Gemeenteraad pakt ‘wetteloze jungle’ aan, belooft ‘harde maatregelen tegen toerisme’

Amsterdam wil het toerisme terugdringen, concluderen diverse media buiten Nederland. Dat halen zij uit het voornemen om “strenge maatregelen” op te leggen “om het toerisme in de rosse buurt van de stad onder controle te houden,” zoals bijvoorbeeld de Britse krant Express schrijft. 

Overmatig kijken verboden

“Te veel seks en drugs? Amsterdam gaat drukte in red light district terugdringen”, schrijft RT.

“In de drie rosse buurten van de stad vertonen hoeren zich sexy achter glazen vensters – maar binnenkort wordt het verboten om naar hen te staren,” waarschuwde de New York Post reeds in februari.

De Post citeerde de Daily Mail die had gemeld dat “stadsautoriteiten boetes opleggen aan reisleiders die hun klanten toestaan ​​om de vrouwen in de etalages aan te gapen.” 

En het reismagazine van Las Vegas News schreeuwt dat Amsterdam het toerisme in de rosse buurt zal terugdringen en ‘dweilpauzes’ zal inlassen “om braaksel op te ruimen”.

God noch gebod

De maatregelen werden aangekondigd enkele dagen nadat de Nederlandse stad als “wetteloos” werd bestempeld. Bewoners en bezoekers storen zich aan God noch gebod, bleek uit onderzoek.

Amsterdam voert het harde optreden tegen het toerisme op met nieuwe, zware maatregelen in de rosse buurt die toeristen uit populaire straten kunnen weren.

De nieuwe burgemeester Femke Halsema hoopt zodoende de druk van toeristen te verminderen, melden diverse bronnen.

De Nederlandse stad werd onlangs een “wetteloze jungle” genoemd door ombudsman Arre Zuurmond, die onthulde dat misdaad schering en inslag was, drugs openlijk op straat werden verkocht en de autoriteiten geen controle meer over de stad hadden.

Foto: Karsten Qualmann

Meer nieuws

45 rijbewijzen ingevorderd door MSD

De Motor Surveillancedienst (MSD) heeft in de periode zondag 3 februari tot en met zaterdag 9 februari 370 verkeersdeelnemers bekeurd, waarbij 45 rijbewijzen van hardrijders…

First lady doneert weer

“Het geeft ons meer motivatie om harder te werken voor hetgeen wij gaan doen in Amerika”, zegt Donovan Dongo na een donatie van first lady…

QuikScan douane aanleiding CLAD-onderzoek

Op basis van recente ontwikkelingen bij de douanedienst heeft de minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad, in december 2018 een QuickScan laten uitvoeren door een speciaal…

WTO-delegatie bezoekt Suriname

Vanwege de World Trade Organisation (WTO) Trade Policy Review (TPR) heeft een team van deskundigen van het WTO-secretariaat een werkbezoek gebracht aan Suriname.

Arbeid stimuleert klein-ondernemerschap

Volgens de taakstelling van het ministerie van Arbeid is het stimuleren van klein-ondernemerschap een van de manieren om in te spelen op de vraag naar…

Agressieve echtgenoot opgesloten

De 33-jarige Faizel R. is op donderdag 7 februari door de politie van Livorno ingesloten voor bedreiging van zijn echtgenote.

‘Racisme is een Amerikaans probleem’

Redactie GFC Nieuws — “Ja, president Donald Trump is een racist, daar bestaat geen twijfel over. Maar zoals we hebben gezien, gedragen ook Democraten zich…

Scroll Up