Amerikaanse studenten zamelen geld in voor reparations voor vroegere slaven van hun universiteit

Redactie GFC Nieuws — Studenten van de Georgetown University in Washington DC gaan meer schoolgeld betalen. De meeropbrengst gaat naar een fonds voor reparations voor nazaten van tot slaaf gemaakten. De studenten kozen zelf voor de verhoging.

Ieder semester betaalt elke student 27,20 dollar extra. Het geld is bedoeld als vergoeding voor de nakomelingen van de 272 slaven die de universiteit in 1838 verkocht.

Het besluit werd genomen via een referendum, waar bijna 60 procent van de studenten aan meedeed. Twee derde van hen stemde vóór het fonds.

Het bedrag – 27,20 – verwijst naar de 272 verkochte slaven.

Als de uitslag van het referendum door de universiteit wordt aangenomen, zal het fonds uitbetalingen doen aan de nazaten van de 272 die nu in Louisiana en Maryland wonen.

Critici zeggen dat het bedrag niets zal oplossen, of dat het uit de kas van de school zou moeten komen. Sommige studenten vinden het een “onrechtvaardige morele oplegging” als de betaling verplicht wordt.

Georgetown University verkocht in 1838 een aantal slaven aan plantages in Louisiana, om met de opbrengst schulden af te lossen.

Delen:

Meer nieuws

Behandeling nieuwe minimumloonwet begonnen

De behandeling van de nieuwe wetgeving over het minimumloon, de Wet Minimumloon, is begonnen in De Nationale Assemblee (DNA) tijdens een openbare commissievergadering. Delen:

Delen:

Bezoeker wordt arrestant

De politie van Geyersvlijt heeft vorige week vrijdag de 32-jarige Gillian L. opgesloten overtreding van de Wet Verdovende Middelen. Delen:

Delen:

Investsur informeert directie en staf LVV

De directie en staf van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) zijn geïnformeerd geworden over het Instituut ter Bevordering van Investeringen in Suriname…

Delen:

Renovatie Nyun Combé begonnen

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft het startsein gegeven voor de renovatie van Nyun Combé aan de Kleine Saramaccastraat. Delen:

Delen:

Bromfietser zwaargewond na aanrijding

De 19-jarige bromfietser Aman A. raakte op 10 juni zwaargewond na een aanrijding op de kruising van de Indira Gandhi- en de Tawajariweg. Delen:

Delen:

Visrokerij Commewijne dit jaar in gebruik

Directeur Deepak Jairam van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich afgelopen week omstandig laten informeren over de vorderingen van de verbouwingswerkzaamheden van de visrokerij…

Delen:

Minister Parmessar op FAO-topconferentie in Rome

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Rome-Italië voor het bijwonen van een topconferentie van de wereld voedselorganisatie Food and…

Delen:
Scroll Up