Amerikaanse priester molesteert stervende vrouw: ‘Vind je dit lekker?’

Redactie GFC Nieuws — Woensdag werd een katholieke priester in de Amerikaanse stad Austin (Texas) gearresteerd omdat hij een stervende vrouw seksueel zou hebben gemolesteerd. De 75-jarige geestelijke was bij de vrouw geroepen voor het toedienen van het sacrament der stervenden.

De vrouw was opgenomen in een hospice na diabetescomplicaties. De eerwaarde Gerold Langsch werd verzocht de laatste rituelen voor ernstig zieken of stervenden bij haar uit te voeren.

Langsch zou haar borsten hebben betast en zou geprobeerd hebben zijn hand tussen haar benen te brengen.

Terwijl hij haar borsten zalfde met heilig water en haar tepels kneep en masseerde met lotion, vroeg hij haar: “Vind je dit lekker?”

Gerold Langsch dient niet langer als priester in het katholieke bisdom Austin. Hij verloor zijn positie in de St. Paul Catholic Church na een andere, niet-gerelateerde klacht. Volgens dat rapport zou hij “er niet in geslaagd (zijn) om de juiste grenzen te onderhouden met een volwassene.”

De geestelijke is momenteel vrij op een borgtocht van 15.000 dollar. Als hij wordt veroordeeld, riskeert hij een gevangenisstraf van een jaar en een boete van maximaal 4000 dollar.

De politie van Austin onderzoekt of Vader Langsch meer slachtoffers heeft gemaakt.

Delen:

Meer nieuws

Chotkan wil integrale aanpak infrastructuur

De technische afdelingen van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) starten binnenkort naast de reguliere werkzaamheden, met een integrale aanpak van infrastructuur…

Delen:

Bromfietser doodgereden

De 47-jarige bromfietser, Guillano Biswane, is na een aanrijding overleden. Delen:

Delen:

Minister Elias verwelkomt 50 Cubaanse artsen

Minister Antoine Elias van Volksgezondheid en zijn collega van het ministerie van Buitenlandse Zaken, Yldiz Pollack-Beighle, hebben samen met de ambassadeur van Cuba, Manuel Javier…

Delen:

Algemene richtlijnen voor halalvoedsel vastgesteld

Het Surinaams Standaarden Bureau (SSB) heeft als verantwoordelijke voor standaarden in Suriname met trots de Nationale Standaard “Algemene Richtlijnen voor Halalvoedsel” afgekondigd op 18 juni….

Delen:

CBB onderzoekt onbestelde oproepingskaarten

Het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) verricht landelijk veldonderzoek naar het juiste adres van burgers die hun oproepingskaarten niet in ontvangst hebben genomen, bij de…

Delen:

Man door het lint in vliegtuig

Turkish Airlines-passagiers op een vlucht naar Sudan beleefden angstige momenten toen een man vrijdag door het lint ging en crew en reizigers aanviel. Delen:

Delen:

Hirasinghstraat wordt verbreed en geasfalteerd

Het Aannemingsbedrijf Tjongalanga Suriname is in opdracht van het ministerie van Openbare Werken Transport en Communicatie (OW &C) bezig met de asfalteringswerkzaamheden aan de Hirasinghstraat….

Delen:

17 personen gehuldigd door CUS en OHM

Stichting Organisatie Hindoe Media heeft zondag tijdens een Vaderdagfeest in samenwerking met de Culturele Unie Suriname in verband met de herdenking van 146 jaar Hindoestaanse…

Delen:

Dronken bestuurder rijdt fietser dood

De 63-jarige fietser, Marlene Biharie, werd vanmorgen omstreeks 04.40 uur door een dronken autobestuurder doodgereden aan de Tourtonnelaan. Delen:

Delen:

Watersleuven Uitkijkpolder gerepareerd

Medewerkers van het onderdirectoraat Landbouw van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij hebben de afgelopen dagen diverse zandwegen te Uitkijkpolder in het district Saramacca…

Delen:

200 betaalbare woningen voor Coronie

Tijdens de massameeting van de Nationale Democratische Partij (NDP) in Coronie zondag gaf voorzitter Desi Bouterse een uiteenzetting over de woningbouwprojecten van de regering. Delen:

Delen:

Chotkan bezoekt OWT&C Coronie

De minister van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C), Vijay Chotkan, bracht afgelopen weekend een bezoek aan het personeel van de OWT&C Coronie. Delen:

Delen:
Scroll Up