Amerikaanse politici willen uitleg van Google over zoekmachine in China

Een groep van zes Amerikaanse senatoren wil opheldering van Google over de vermeende plannen om een gecensureerde versie van zijn zoekmachine uit te brengen in China. Het gaat om drie Republikeinen en drie Democraten, meldt de nieuwssite The Intercept zaterdag op basis van een brief aan Google-directeur Sundar Pichai.

The Intercept berichtte eerder deze week op basis van anonieme bronnen en interne documenten over het plan van Google om in China een zoekmachine voor Android uit te brengen. In de gecensureerde zoekmachine zouden resultaten over onder meer mensenrechten, democratie en religie worden vermeden.

“Als het waar is, is dat zeer verontrustend en riskeert Google dat het medeplichtig is aan mensenrechtenschendingen gerelateerd aan China’s strenge censuurbeleid”, schrijven de senatoren in hun brief.

Delen:

Meer technologienieuws

Amnesty: ‘Twitter is een beerput voor vrouwen’

Mensenrechtenorganisatie Amnesty International heeft onderzocht dat vrouwen op Twitter consequent bovengemiddeld veel hatelijke, racistische en homofobe tweets krijgen toegestuurd. Volgens Amnesty is 7,1 procent van…

Delen:
Scroll Up