Amerikaanse leerkracht ontslagen omdat hij jongen als meisje blijft aanspreken

Een leerkracht in de Amerikaanse stad West Point (Virginia) is ontslagen omdat hij consequent een transgender jongen als meisje bleef aanspreken. De onderwijzer zegt dat hij als christen niet anders kan.

Een leerling van groep 9 schreef zich als meisje in op de West Point High School. Tijdens een schoolvakantie onderging zij een geslachtsverandering en kwam als jongen terug op school.

Peter Vlaming (47), leraar Frans,  noemde hem wel bij zijn nieuwe voornaam, maar bleef hem tegenover anderen omschrijven als “zij” en “haar”.

Ook toen zijn werkgever Vlaming, die al zeven jaren les gaf op de school, daarop aansprak, zei hij dat zijn christelijke geloof hem verbood een leerling die hij als vrouw zag, aan te spreken als man.

Vlaming stemde ermee in om de nieuwe, mannelijke naam van de scholier te gebruiken. Maar hij probeerde woorden als “hij” of “zijn”, “zij” of “haar” te vermijden in aanwezigheid van de pupil. De student zei dat hij zich hierdoor ongemakkelijk en uitgesloten voelde.

De advocaat van de leerkracht zegt dat diens grondwettelijke rechten zijn geschonden. “Een van die rechten is om vrij te zijn om niet gedwongen te worden iets te zeggen dat je in strijd is met je geweten,” zegt advocaat Voyles.

Zijn cliënt zegt dat hij geprobeerd heeft een oplossing te vinden op basis van ‘wederzijdse tolerantie’. Het besluit van het schoolbestuur heeft niets te maken met tolerantie, zegt Vlaming: “Dat is dwang”.

Foto: West Point High School

Delen:

Meer nieuws

Kinderen Parelhuis trots op nieuw vervoer

Parelhuis ontvangt een Noah-bus van Stinafo, zodat zij ‘hun’ kinderen verantwoord en comfortabel naar school en hun andere activiteiten kunnen vervoeren. Delen:

Delen:

Ressortraden Para nu voltallig

De afgelopen week is voorzien in de ontstane vacature van vijf ressortraadsleden (rr-leden) van vier ressortraden (rr) in het district Para. Delen:

Delen:

HVB installeert onderafdeling te Nieuwe Grond

Met de installatie van de onderafdeling De Nieuwe Grond afgelopen zaterdag in haar partijcentrum te Hannaslust, heeft de Hervormings en Vernieuwingsbeweging (HVB) haar structuren in…

Delen:

VHP solidair met inwoners Utrecht

De VHP spreekt haar solidariteit uit met de inwoners van Nederland, in het bijzonder in Utrecht, die zijn opgeschrikt door de aanslag van maandagochtend, waarbij…

Delen:

OWT&C, RO en Defensie pakken wegen Marowijne aan

De ministeries van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT&C), Regionale Ontwikkeling (RO) en Defensie voeren verschillende rehabilitatiewerkzaamheden uit in Marowijne. Delen:

Delen:

Man verkoopt nep goud aan klant

De 33-jarige Gregory W. is door de politie van het ressort Centrum ingesloten voor oplichting van een vrouw. Delen:

Delen:

Meer ondersteuning voor landbouwers opkomst

Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij heeft afgelopen week onder leiding van de Chief Technical Advisor/project manager, Erick Zeballos van het project SAMAP en…

Delen:

Man bedreigt buren met de dood

De 27-jarige Orfeo D. is door de politie van Latour aangehouden en opgesloten voor het bedreigen van zijn buren met de dood. Delen:

Delen:

Platform importeurs voor overleg bij HI&T

Gelet op de ontwikkelingen, die een druk uitoefenen op het prijsniveau, heeft het platform van importeurs van levensmiddelen een gesprek gevoerd met minister Stephen Tsang…

Delen:

VHP: terroristische aanslag onaanvaardbaar

Heel vroeg in de ochtend van 15 maart zijn wij opgeschrikt door een terroristische aanslag op twee moskeeën in Nieuw Zeeland, waarbij tenminste 49 moskeegangers…

Delen:

VHP helpt familie Dors

Op 1 maart heeft het noodlot toegeslagen bij de familie Dors te Ingikondre in het district Coronie. Hun woning werd helemaal door brand verwoest. Delen:

Delen:
Scroll Up