Amerikaanse leerkracht ontslagen omdat hij jongen als meisje blijft aanspreken

Een leerkracht in de Amerikaanse stad West Point (Virginia) is ontslagen omdat hij consequent een transgender jongen als meisje bleef aanspreken. De onderwijzer zegt dat hij als christen niet anders kan.

Een leerling van groep 9 schreef zich als meisje in op de West Point High School. Tijdens een schoolvakantie onderging zij een geslachtsverandering en kwam als jongen terug op school.

Peter Vlaming (47), leraar Frans,  noemde hem wel bij zijn nieuwe voornaam, maar bleef hem tegenover anderen omschrijven als “zij” en “haar”.

Ook toen zijn werkgever Vlaming, die al zeven jaren les gaf op de school, daarop aansprak, zei hij dat zijn christelijke geloof hem verbood een leerling die hij als vrouw zag, aan te spreken als man.

Vlaming stemde ermee in om de nieuwe, mannelijke naam van de scholier te gebruiken. Maar hij probeerde woorden als “hij” of “zijn”, “zij” of “haar” te vermijden in aanwezigheid van de pupil. De student zei dat hij zich hierdoor ongemakkelijk en uitgesloten voelde.

De advocaat van de leerkracht zegt dat diens grondwettelijke rechten zijn geschonden. “Een van die rechten is om vrij te zijn om niet gedwongen te worden iets te zeggen dat je in strijd is met je geweten,” zegt advocaat Voyles.

Zijn cliënt zegt dat hij geprobeerd heeft een oplossing te vinden op basis van ‘wederzijdse tolerantie’. Het besluit van het schoolbestuur heeft niets te maken met tolerantie, zegt Vlaming: “Dat is dwang”.

Foto: West Point High School

Delen:

Meer nieuws

Renovatie Nyun Combé begonnen

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft het startsein gegeven voor de renovatie van Nyun Combé aan de Kleine Saramaccastraat. Delen:

Delen:

Bromfietser zwaargewond na aanrijding

De 19-jarige bromfietser Aman A. raakte op 10 juni zwaargewond na een aanrijding op de kruising van de Indira Gandhi- en de Tawajariweg. Delen:

Delen:

Visrokerij Commewijne dit jaar in gebruik

Directeur Deepak Jairam van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich afgelopen week omstandig laten informeren over de vorderingen van de verbouwingswerkzaamheden van de visrokerij…

Delen:

Minister Parmessar op FAO-topconferentie in Rome

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Rome-Italië voor het bijwonen van een topconferentie van de wereld voedselorganisatie Food and…

Delen:

Ontwikkelingsvisie voor Tapanahony in de maak

Het districtscommissariaat van Sipaliwini (bestuursressort Tapanahony) en stichting OSAEDA zullen in een samenwerkingsverband een visie uitwerken om het Tapanahony-gebied in ontwikkeling te brengen. Delen:

Delen:

Regeringsdelegatie bezoekt backtrack Nickerie

Een delegatie van ministers en vertegenwoordigers van enkele ministeries en diensten binnen de overheid brachten een oriëntatiebezoek aan de backtrack in Nickerie. Delen:

Delen:

Dikan bezoekt Centrale Markt

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling heeft vrijdagmiddag samen met districtscommissaris (dc) Mike Nerkust een bezoek gebracht aan de Centrale Markt. Delen:

Delen:
Scroll Up