Amerikaanse drugsbestrijder verdient vermogen door samenwerking met drugscriminelen

Redactie GFC Nieuws

Een agent van de Amerikaanse Drugs Enforcement Agency (DEA) is schatrijk geworden dankzij de inkomsten van Colombiaanse drugshandelaren. De DEA vreest dat een groot deel van het werk in de regio door deze affaire verloren is gegaan.

Jose Irizarry genoot vanwege eerdere successen groot vertrouwen bij zijn bazen van de drugsbestrijdingsdienst. Hierdoor had hij veel armslag en kon hij in hoge mate zijn eigen gang gaan.

De (inmiddels voormalige) drugsbestrijder zorgde dat gelden van de onderwereld schoongewassen werden om in de bovenwereld gebruikt te kunnen worden. Dat deed hij met hulp van zijn schoonfamilie, schrijft de New York Post.

De (tweede) vrouw van Irizarry is namelijk familie van Diego Marin, de “smokkelkoning” van Colombia en een van de grootste money launderers in dienst van de drugsbaronnen.

Miljoenen

De DEA-man zorgde ervoor dat er voor hem flink wat aan de strijkstok bleef hangen. Hij reisde altijd eerste klas, droeg dure merkkleding en gaf wilde feestjes met schaars geklede dames van plezier.

Op zijn parties verschenen veel collega’s en zelfs minstens één leidinggevende, in strijd met de voorschriften van de DEA.

Irizarry opende samen met Gustavo Yabrudi, die voor hem werkte als informant, diverse bankrekeningen waarop de drugsbazen hun omzetten stortten. Daar werden spullen van gekocht, die in Colombia werden verkocht.

Hij stelde valse bevelen van de DEA tot inbeslagname op om daarmee cash op te nemen. De twee mannen kregen hierdoor miljoenen dollars in handen.

De DEA probeert nu te achterhalen of Irizarry zijn contacten bij de onderwereld heeft gebruikt om criminelen te arresteren; hij gebruikte waarschijnlijk zijn macht om criminele tegenstanders van Diego Marin op te pakken.

Yabrudi bekende dinsdag in Florida dat hij had meegedaan aan het complot. Het is niet duidelijk of Irizarry ook zal worden vervolgd.

Delen:

Meer nieuws

Politie pakt overlastbezorgende sekswerkers aan

De politie van regio Paramaribo heeft zaterdagnacht opgetreden tegen commerciële sekswerkers die de openbare orde en rust verstoorden in de Eugene Gessel- (Hoogestraat) en de…

Delen:

Suriname en Ghana intensiveren band

Minister Yldiz Pollack – Beighle heeft in Ghana vier Memoranda of Understanding (MoU’s) met de regering van dit land ondertekend. Delen:

Delen:

Ordening en structurering mijnbouwsector

Met de toelating tot de Extractive Industries Transparency Initiative (EITI) heeft Suriname de verplichting een transparant beleid te voeren binnen de mijnbouwsector. Delen:

Delen:

Herstelwerkzaamheden verbindingswegen op schema

De herstelwerkzaamheden aan enkele functionele verbindingswegen in Paramaribo, Wanica en Para verlopen volgens het tijdschema van aannemer Kuldipsing Infra. “Wij zijn tot nu op schema”,…

Delen:

Politie schiet man neer

Een man werd vrijdagmorgen door de politie neergeschoten in de Hijsvlinderweg. Delen:

Delen:

Oekraïense komiek wint presidentsverkiezing

Redactie GFC Nieuws — De Oekraïense komiek Volodymyr Zelensky lijkt de presidentsverkiezingen in zijn land te winnen van de zittende leider, Petro Poroshenko. Exit polls…

Delen:

Nieuwe jeugdambassadeurs gekozen

Tijdens een buitengewone algemene ledenvergadering heeft het Nationaal Jeugdparlement (NJP) nieuwe jeugdambassadeurs voor de komende twee jaar gekozen. Delen:

Delen:

Tas buitgemaakt uit een auto

Een man deed op zaterdag 13 april aangifte van diefstal van een tas uit zijn auto bij de politie van het ressort Uitvlugt. Delen:

Delen:

Diverse aanhoudingen tijdens Operatie HOOP

De politie van regio Paramaribo heeft in de avond van zaterdag 13 april in verband met de Operatie Handhaving Openbare Orde Paramaribo (HOOP) veiligheidscontroles in…

Delen:

Volkstuinproject in ressort Geyersvlijt

Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) kreeg het verzoek van de EBG-gemeente om een volkstuinproject op het terrein van de basisschool aan de…

Delen:
Scroll Up