Amerika dreigt met straf voor bouwers aan gasleiding voor Russen

Amerika gaat straffen uitdelen aan bedrijven die bouwen aan een pijplijn voor Rusland. De pijplijn is zeer belangrijk voor Duitsland en andere landen van de Europese Unie (EU).

De Zwitserse Allseas Group en het Italiaanse Saipem riskeren Amerikaanse sancties voor hun deelname aan Nord Stream 2.

Nord Stream 2 wordt uitgevoerd door de Russische energiegigant Gazprom in nauwe samenwerking met de Duitse olie- en gasbedrijven Wintershall en Uniper, de Franse multinational Engie, de Brits-Nederlandse energieonderneming Royal Dutch Shell en het Oostenrijkse energiebedrijf OMV.

De Trump-administratie heeft herhaaldelijk haar afkeuring uitgesproken over het Nord Stream 2-pijplijnproject en dreigde secundaire sancties op te leggen aan Europese bedrijven die samenwerken met de door Gazprom geleide onderneming.

Europese stabiliteit

Maandag liet de Amerikaanse ambassadeur in Duitsland Richard Grenell de media weten dat de bedrijven die aan de pijplijn werken “altijd in gevaar zijn, omdat sancties altijd mogelijk zijn.”

Washington beweert dat de pijpleiding, die onder de Oostzee zal lopen van Rusland naar Duitsland, de energiezekerheid en -stabiliteit van Europa ondermijnt. Nord Stream 2 zal naar verluidt 70 procent van de Russische gasverkoop aan de EU transporteren.

Polen, Letland, Litouwen, Roemenië en Hongarije hebben het project zwaar bekritiseerd. Oekraïne, dat vroeger profiteerde van de gasdoorvoer van Rusland naar Europa, is sterk gekant tegen Nord Stream 2, omdat het land bij succesvolle uitvoering van het project zijn inkomsten uit transitrechten zal kwijtraken.

Foto: Wikipedia

Delen:

Meer nieuws

VS erkent illegale annexatie Golanhoogte

Redactie GFC Nieuws — Donald Trump erkent de permanente Israëlische annexatie van de betwiste Golanhoogte, meldt de Washington Post. Hij zei donderdag dat het gebied…

Delen:

Aanpak infrastructuur Regio-West Nickerie

De afdeling Regio-West van het onderdirectoraat Landbouw van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) is bezig de dichtbegroeide natte infrastructuur in het district…

Delen:

Wegafsluiting vanwege viering van Holi Pagwa

Vanwege de viering van Holi Pagwa op donderdag 21 maart op het Onafhankelijkheidsplein, zullen vanaf 14.00 tot en met 04.00 uur verkeersmaatregelen worden getroffen. Delen:

Delen:

NPS: het goede overwint altijd

De Nationale Partij Suriname (NPS) kan zich terugvinden in de vrede en eenheidsgedachte van Phagwa waarbij er geen onderscheid gemaakt wordt tussen personen wanneer zij…

Delen:

Handboek voor Early Childhood Development

Het ministerie van Volksgezondheid heeft in samenwerking met de United Nations International Children’s Emergency (Unicef) en de Caribbean Development Bank een 2-daagse workshop georganiseerd om…

Delen:

Kinderen Parelhuis trots op nieuw vervoer

Parelhuis ontvangt een Noah-bus van Stinafo, zodat zij ‘hun’ kinderen verantwoord en comfortabel naar school en hun andere activiteiten kunnen vervoeren. Delen:

Delen:

Ressortraden Para nu voltallig

De afgelopen week is voorzien in de ontstane vacature van vijf ressortraadsleden (rr-leden) van vier ressortraden (rr) in het district Para. Delen:

Delen:

HVB installeert onderafdeling te Nieuwe Grond

Met de installatie van de onderafdeling De Nieuwe Grond afgelopen zaterdag in haar partijcentrum te Hannaslust, heeft de Hervormings en Vernieuwingsbeweging (HVB) haar structuren in…

Delen:

VHP solidair met inwoners Utrecht

De VHP spreekt haar solidariteit uit met de inwoners van Nederland, in het bijzonder in Utrecht, die zijn opgeschrikt door de aanslag van maandagochtend, waarbij…

Delen:

OWT&C, RO en Defensie pakken wegen Marowijne aan

De ministeries van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT&C), Regionale Ontwikkeling (RO) en Defensie voeren verschillende rehabilitatiewerkzaamheden uit in Marowijne. Delen:

Delen:

Man verkoopt nep goud aan klant

De 33-jarige Gregory W. is door de politie van het ressort Centrum ingesloten voor oplichting van een vrouw. Delen:

Delen:
Scroll Up