Amerika dreigt met straf voor bouwers aan gasleiding voor Russen

Amerika gaat straffen uitdelen aan bedrijven die bouwen aan een pijplijn voor Rusland. De pijplijn is zeer belangrijk voor Duitsland en andere landen van de Europese Unie (EU).

De Zwitserse Allseas Group en het Italiaanse Saipem riskeren Amerikaanse sancties voor hun deelname aan Nord Stream 2.

Nord Stream 2 wordt uitgevoerd door de Russische energiegigant Gazprom in nauwe samenwerking met de Duitse olie- en gasbedrijven Wintershall en Uniper, de Franse multinational Engie, de Brits-Nederlandse energieonderneming Royal Dutch Shell en het Oostenrijkse energiebedrijf OMV.

De Trump-administratie heeft herhaaldelijk haar afkeuring uitgesproken over het Nord Stream 2-pijplijnproject en dreigde secundaire sancties op te leggen aan Europese bedrijven die samenwerken met de door Gazprom geleide onderneming.

Europese stabiliteit

Maandag liet de Amerikaanse ambassadeur in Duitsland Richard Grenell de media weten dat de bedrijven die aan de pijplijn werken “altijd in gevaar zijn, omdat sancties altijd mogelijk zijn.”

Washington beweert dat de pijpleiding, die onder de Oostzee zal lopen van Rusland naar Duitsland, de energiezekerheid en -stabiliteit van Europa ondermijnt. Nord Stream 2 zal naar verluidt 70 procent van de Russische gasverkoop aan de EU transporteren.

Polen, Letland, Litouwen, Roemenië en Hongarije hebben het project zwaar bekritiseerd. Oekraïne, dat vroeger profiteerde van de gasdoorvoer van Rusland naar Europa, is sterk gekant tegen Nord Stream 2, omdat het land bij succesvolle uitvoering van het project zijn inkomsten uit transitrechten zal kwijtraken.

Foto: Wikipedia

Delen:

Meer nieuws

Bromfietser zwaargewond na aanrijding

De 19-jarige bromfietser Aman A. raakte op 10 juni zwaargewond na een aanrijding op de kruising van de Indira Gandhi- en de Tawajariweg. Delen:

Delen:

Visrokerij Commewijne dit jaar in gebruik

Directeur Deepak Jairam van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich afgelopen week omstandig laten informeren over de vorderingen van de verbouwingswerkzaamheden van de visrokerij…

Delen:

Minister Parmessar op FAO-topconferentie in Rome

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Rome-Italië voor het bijwonen van een topconferentie van de wereld voedselorganisatie Food and…

Delen:

Ontwikkelingsvisie voor Tapanahony in de maak

Het districtscommissariaat van Sipaliwini (bestuursressort Tapanahony) en stichting OSAEDA zullen in een samenwerkingsverband een visie uitwerken om het Tapanahony-gebied in ontwikkeling te brengen. Delen:

Delen:

Regeringsdelegatie bezoekt backtrack Nickerie

Een delegatie van ministers en vertegenwoordigers van enkele ministeries en diensten binnen de overheid brachten een oriëntatiebezoek aan de backtrack in Nickerie. Delen:

Delen:

Dikan bezoekt Centrale Markt

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling heeft vrijdagmiddag samen met districtscommissaris (dc) Mike Nerkust een bezoek gebracht aan de Centrale Markt. Delen:

Delen:

1 juli-zwemmarathon in aantocht

De Surinaamse Zwembond (SZB) houdt de 44ste editie van de 18 km lange Open Waterwedstrijd in de Surinamerivier. Delen:

Delen:
Scroll Up