Ambassadeur Lackin: “samenwerking HFLD-landen belangrijk”

Winston Lackin, milieuambassadeur van Suriname, zegt dat de overheid van Suriname in 2017 heeft besloten dat Suriname haar positie als land met hoogste percentage bosbedekking moet behouden.

“Wij zullen niet in staat zijn dit alleen te doen. Wij hebben technische ondersteuning en expertise nodig. Ook zal politieke wil op nationaal en internationaal niveau nodig zijn”, zegt Lackin.

Hij haalt aan dat in dit geheel de beschikbaarheid van financiële ondersteuning ook een belangrijke rol zal vervullen. De ambassadeur benadrukt dat samenwerking tussen de High Forest Cover, Low Deforestation (HFLD) landen in deze van eminent belang is.

“Wanneer wij beseffen dat het bos van groot belang is voor het minimaliseren van de schade aan ons milieu, dan is het noodzakelijk dat wij ons serieus gaan buigen over climate finance. Wij richten ons op het beperken van de negatieve effecten van klimaatverandering. Dit doen wij reeds lang voor het bestaan van klimaatconventies. Wij worden tegelijkertijd blootgesteld aan ernstige problemen om onze dagelijkse economische en sociale uitdagingen te overbruggen. Alhoewel wij daarvan niet de veroorzakers zijn hebben wij ook deel aan de eerdergenoemde negatieve effecten”, vervolgt Lackin.

De ambassadeur zegt dat Suriname het initiatief heeft genomen om de handen ineen te slaan met landen die in dezelfde omstandigheid verkeren. “Wij verwachten dat de uitkomst van deze conferentie ons onder meer zal helpen om toegang te vinden tot financiële middelen.

Verder zal het ons moeten helpen om ons te committeren aan duurzame en sociale ontwikkeling. Dit alles om ervoor zorg te dragen dat wanneer de klimaatovereenkomst van Parijs in 2020 van kracht is, wij gereed zijn en in staat zijn om ons samen met de rest van de wereld daaraan te committeren.

Tot slot heeft ambassadeur Lackin de Surinaamse samenleving in zijn totaliteit opgeroepen om eenheid te tonen en te werken aan verbetering van het milieu. “Wij hebben een verantwoording om ervoor zorg te dragen dan wij een leefbare wereld achterlaten voor komende generaties.”

Delen:

Meer nieuws

VHP: Albina moet ontwikkeld worden

De VHP heeft zondagavond in het grensstadje Albina een meeting gehouden, waarbij het districtscampagneteam ‘Albina en omgeving’ is geïnstalleerd door VHP-voorzitter Chan Santokhi, onder leiding…

Delen:

Surinaamse Sportjournalisten naar Zuid-Amerikaanse Spelen

door Terence Oosterwolde Voorzitter Desney Romeo, ondervoorzitter Marciano Zalman, penningmeester Quaraisy Nagessersing, Earnie Eenig, Rasjied Soeltan, Ivan Summerville, Marinio Balsemhof en Terence Oosterwolde van de…

Delen:

Verdachte aangehouden bij road-block

Rechercheurs van de afdeling Narcotica Brigade, bijgestaan door andere collegae, hebben tijdens een al gehele veiligheidscontrole in het district Brokopondo een voertuigbestuurder tot stoppen gesommeerd….

Delen:

Overeenkomst opzetten waardeketen producenten

Het directoraat Agrarische Ontwikkeling Binnenland (DAOB) van het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft een overeenkomst bereikt met het Suriname Agricultural Market Acces Project (SAMAP)…

Delen:

“Know your numbers”

Hoge bloeddruk is de belangrijkste risicofactor voor de ontwikkeling van hart- en vaatziekten. Delen:

Delen:

SPWE maakt doorstart

De Stichting Productieve Werkeenheden (SPWE) heeft een doorstart gemaakt met de launch van haar geplande kosteloze softskills trainingen voor dit jaar. Delen:

Delen:

Lijk man aangespoeld te Livorno

De politie van Livorno kreeg woensdagmiddag een melding binnen dat het lijk van een man, vermoedelijk van Hindoestaanse komaf, op een bepaalde locatie in de…

Delen:

Postverzender en verstrekkers ingesloten

Rechercheurs van de Narcoticabrigade hebben de 33-jarige Guirmo J., de 34-jarige Clarence K. en de 27-jarige Mitchel K. opgespoord en aangehouden. Delen:

Delen:

De leerling overtreft de meester

INGEZONDEN- Allereerst wil ik beginnen met de stelling van George Clemenceau, Franse politicus,  n.l. :  “Een verrader is een politicus die zijn partij verlaat om…

Delen:

Drugsvervoerder onderweg naar Frans-Guyana gepakt

Het Arrestatie Team heeft dinsdag in samenwerking met het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) de 27-jarige drugsverdachte Oerifride S. aangehouden met een hoeveelheid drugs en overgedragen…

Delen:
Scroll Up