Ambassadeur Ghana ziet grote potentie in Suriname voor zaken doen

Nancy Q. Sam, ambassadeur Toerisme van Ghana, is wild enthousiast om Suriname in haar land te promoten. Suriname heeft grote potentie op het vlak van toerisme en leent zich daarom uitstekend om zaken te doen. Tijdens een meeting met minister Stephen Tsang van Handel, Industrie en Toerisme, heeft de Ghanese ambassadeur de vele mogelijkheden aangekaart, om toeristen naar ons land te halen. Allereerst zal in dit kader een directe vliegverbinding een belangrijke vereiste zijn voor Suriname.

Mogelijkheden

Ons land kan als hub dienen naar vele bestemmingen. Als voorbeeld gaf de ambassadeur aan dat er dagelijks 45 vliegtuigen op de luchthaven van Ghana opstijgen, door de mogelijkheid die gecreëerd is om van daaruit naar diverse bestemmingen te vliegen. “Suriname is een mooi land en heeft een goede ligging”, benadrukte ze.

De ambassadeur, die in het kader van de komst van de Ashanti Koning in ons land vertoefde, is niet uitgesproken over de pracht van ons land. Ze heeft in niet mis te verstane bewoording duidelijk gemaakt dat ze zich in Suriname thuis voelt en bijna hier wil blijven, vanwege de vele overeenkomsten die Suriname met Ghana heeft. De cultuur, de mensen, het eten en de rustgevende sfeer van Suriname zijn de ingrediënten voor een goede promotie van Suriname.

De ambassadeur die ook de president is van vrouwen in de Toerisme organisatie in Ghana, zegt op grond van haar ervaring in deze business dat Suriname, ook met name de vrouwen in het binnenland, kan versterken door bepaalde producten, zoals “ black soap” te laten vervaardigen. Deze producten kunnen onder andere naar Ghana worden geëxporteerd. Er bestaat in deze de mogelijkheid voor trainingen en kennisoverdracht.

Verder noemde de Ghanese ambassadeur producten als cacao butter en poeder cacao, die heel gewild zijn in Ghana en Suriname hierop zou kunnen inspelen om die te exporteren. De ambassadeur deed de toezegging om bij haar terugkeer in Ghana vanuit haar ervaring, welke ze in korte tijd hier heeft opgedaan, Suriname te promoten bij haar landgenoten en andere toeristen om hen te interesseren Suriname te bezoeken.

Minister Tsang voelde zich zeer vereerd met het bezoek van de ambassadeur en nodigde haar uit voor een meeting met investeerders en personen in de toerisme sector uit Ghana, die hij volgend jaar wil organiseren. Daarnaast zullen de mogelijkheden voor multi-destinatie toerisme binnen korte tijd worden uitgewerkt, om nieuwe kansen te creëren voor beide landen.(GFC)

Delen:

Meer nieuws

Kwestie geldzending naar volgende fase

Al langere tijd ervaart Suriname de nadelige gevolgen van de stopzetting van de reguliere geldzendingen, nadat in april vorig jaar euro 19,5 miljoen door het…

Delen:

Garantiefonds focust op unbankables

In De Nationale Assemblee is er een aanvang gemaakt met de behandeling van de ontwerpwetten “Wet Nationaal Garantiefonds Huisvesting” en “Wet Nationaal Woningbouwfonds”. Delen:

Delen:

Zandgedeelte Zwartbontstraat te Reeberg afgesloten

In opdracht van districtscommissaris Audrey Hankers mogen zandconcessionarissen die vrachttransporten doen over de Zwartbontstraat te Reeberg in het bestuursressort Zuid – Oost Wanica dit vanaf…

Delen:

10% groei aantal deelnemers AVD

Dit jaar is er een 10% groei in het aantal deelnemers aan de Avond Vierdaagse (AVD), hetgeen betekent dat er dit jaar meer dan 5000…

Delen:

Man kapt ex-vrouw

De 37-jarige Dew R. heeft zijn 35-jarige ex-vrouw Arti woensdagmorgen ernstige kapverwondingen toegebracht. Delen:

Delen:

Politie pakt overlastbezorgende sekswerkers aan

De politie van regio Paramaribo heeft zaterdagnacht opgetreden tegen commerciële sekswerkers die de openbare orde en rust verstoorden in de Eugene Gessel- (Hoogestraat) en de…

Delen:

Suriname en Ghana intensiveren band

Minister Yldiz Pollack – Beighle heeft in Ghana vier Memoranda of Understanding (MoU’s) met de regering van dit land ondertekend. Delen:

Delen:

Ordening en structurering mijnbouwsector

Met de toelating tot de Extractive Industries Transparency Initiative (EITI) heeft Suriname de verplichting een transparant beleid te voeren binnen de mijnbouwsector. Delen:

Delen:

Herstelwerkzaamheden verbindingswegen op schema

De herstelwerkzaamheden aan enkele functionele verbindingswegen in Paramaribo, Wanica en Para verlopen volgens het tijdschema van aannemer Kuldipsing Infra. “Wij zijn tot nu op schema”,…

Delen:

Politie schiet man neer

Een man werd vrijdagmorgen door de politie neergeschoten in de Hijsvlinderweg. Delen:

Delen:

Oekraïense komiek wint presidentsverkiezing

Redactie GFC Nieuws — De Oekraïense komiek Volodymyr Zelensky lijkt de presidentsverkiezingen in zijn land te winnen van de zittende leider, Petro Poroshenko. Exit polls…

Delen:
Scroll Up