Aliens zien er mogelijk anders uit dan aliens

Aliens bestaan, maar waarschijnlijk hebben we ze nog niet gevonden omdat we verkeerd zoeken. Dat is de opvatting van Silvano P. Colombano, een wetenschapper in dienst van de NASA.

Het zou best eens zo kunnen zijn dat wij onszelf in de weg lopen, oppert Colombano: “Ik wil alleen maar wijzen op het feit dat de intelligentie die we zouden kunnen vinden en die ons zou kunnen vinden (als dat nog niet het geval is) misschien helemaal geen op koolstof gebaseerd organisme is zoals wij,” schreef hij in een paper die op 4 december werd gepubliceerd.

Wij zouden vrijer moeten denken, stelt Colombano, in plaats van ons te beperken tot de huidige vooronderstellingen op basis van wat we denken dat we weten over het universum.

‘Leven’ hoeft niet altijd in overeenstemming te zijn met ons huidige model, en het zou heel goed kunnen dat wij al bezocht zijn in vormen die ons bevattingsvermogen overstijgen, denkt hij.

Meer nieuws

STEAMIT fair op Powaka

STEAM-IT, een projectteam van de Suriname America Alumni Associatie, SAAA, zal op vrijdag 22 februari een mini-fair houden op de Sint Wilhelmus School te Powaka…

AZP heeft nu een Ontslagruimte

Vaker is het gebleken dat opgenomen patiënten die door de specialist zijn ontslagen, vele uren later door hun begeleiders worden opgehaald.

Aanpak weg naar Langa-Uku

De weg naar het dorp Langa-Uku zal donderdag worden aangepakt door het ministerie van OWT&C in samenwerking met het districtscommissariaat Marowijne – Zuidwest.

Vuurwapengevaarlijke verdachte aangehouden

De vuurwapengevaarlijke Machecho V. is op zaterdag 16 februari door het Arrestatie Team aangehouden en overgedragen aan de collega’s van de afdeling Kapitale Delicten.

Vereniging benadrukt koersstabiliteit

De vereniging van cambiohouders wenst naar aanleiding van de thans ontstane situatie op het koersenfront te benadrukken dat onze totale economie en iedere burger gebaat…

45 rijbewijzen ingevorderd door MSD

De Motor Surveillancedienst (MSD) heeft in de periode zondag 3 februari tot en met zaterdag 9 februari 370 verkeersdeelnemers bekeurd, waarbij 45 rijbewijzen van hardrijders…

First lady doneert weer

“Het geeft ons meer motivatie om harder te werken voor hetgeen wij gaan doen in Amerika”, zegt Donovan Dongo na een donatie van first lady…

Scroll Up