Alibaba brengt geen banen meer naar VS vanwege handelsoorlog

Jack Ma Yun, oprichter van het Chinese internetbedrijf Alibaba, ziet af van zijn miljoenbanenplan. In januari 2017 kondigde hij nog aan dat hij een miljoen nieuwe banen zou creëren in de Verenigde Staten.

“De huidige situatie heeft het oorspronkelijke uitgangspunt vernietigd,” zei Ma woensdag tegen de Chinese nieuwssite Xinhua.

De belofte was gebaseerd op “de vriendschappelijke Chinees-Amerikaanse samenwerking en de rationele en objectieve premisse van de bilaterale handel.”

De steeds aanwakkerende handelsoorlog tussen China en de VS heeft dat veranderd, zegt Ma.

Hij benadrukt dat zijn bedrijf zich zal blijven inspannen “om de gezonde ontwikkeling van de Chinees-Amerikaanse handel te bevorderen” maar wijst er tegelijkertijd op dat handel geen oorlog is.

“De handel tussen de twee landen, de handel in de wereld, moet echt worden geperfectioneerd, maar handel is geen wapen, het kan niet worden gebruikt voor oorlog, het zou een aanjager voor vrede moeten zijn,” zegt de 54-jarige Ma.

Meer nieuws

First lady doneert weer

“Het geeft ons meer motivatie om harder te werken voor hetgeen wij gaan doen in Amerika”, zegt Donovan Dongo na een donatie van first lady…

QuikScan douane aanleiding CLAD-onderzoek

Op basis van recente ontwikkelingen bij de douanedienst heeft de minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad, in december 2018 een QuickScan laten uitvoeren door een speciaal…

WTO-delegatie bezoekt Suriname

Vanwege de World Trade Organisation (WTO) Trade Policy Review (TPR) heeft een team van deskundigen van het WTO-secretariaat een werkbezoek gebracht aan Suriname.

Arbeid stimuleert klein-ondernemerschap

Volgens de taakstelling van het ministerie van Arbeid is het stimuleren van klein-ondernemerschap een van de manieren om in te spelen op de vraag naar…

Agressieve echtgenoot opgesloten

De 33-jarige Faizel R. is op donderdag 7 februari door de politie van Livorno ingesloten voor bedreiging van zijn echtgenote.

‘Racisme is een Amerikaans probleem’

Redactie GFC Nieuws — “Ja, president Donald Trump is een racist, daar bestaat geen twijfel over. Maar zoals we hebben gezien, gedragen ook Democraten zich…

Scroll Up