Agent: ‘Ik word extra betaald als ik mensen doodschiet’

Een politieagent in de Amerikaanse stad Hartford (Connecticut) is ontslagen omdat hij had gezegd dat hij extra betaald wordt als hij “iemand doodschiet.”

Agent Stephen Barone had een groep jongens aangehouden die zich ophielden op privéterrein.

Hij waarschuwde de jongens om niet weg te rennen omdat hij zin had om iemand neer te schieten. Bovendien zou dat hem geld opleveren.

“Als iemand wil vechten of rennen, ik ben een beetje schietgraag, jongens, ik ga niet liegen.

En ik krijg veel overuren betaald als ik iemand neerschiet. Dus doe niets stoms,” zei Barone tijdens het incident.

Politiechef David Rosado bevestigt dat Barone niet meer bij het korps zit: “Hij heeft de relatie van de politie met de gemeenschap aangetast.”

Meer nieuws

Training ‘Trauma herkenning’

Traumatisering bij kwetsbare mensen (kinderen, jongeren, mensen met een verstandelijke beperking) komt helaas vaak voor. De gevolgen zijn vaak blijvend, ze zijn ernstig en ze…

Kind in autostoel vliegt uit auto

Een geschokte automobilist in de Amerikaanse stad Mankato (Minnesota) zag hoe een kindje in een autostoeltje uit een auto werd geslingerd.

Gebedsdag voor Coronie

Op zaterdag 12 januari is er een gebedsdag georganiseerd door de verschillende christelijke kerken in samenwerking met het commissariaat in de multifunctionele te Coronie.

Man opgesloten voor mishandeling collega

De 41-jarige Dilawar H. werd op woensdag 9 januari door de politie van het ressort Lelydorp opgespoord, aangehouden en in verzekering gesteld voor mishandeling van…

Voorlichting SEH werpt vruchten af

De Spoedeisende Hulp (SEH) die bestemd is voor de opvang van acute aandoeningen of verwondingen, heeft het afgelopen jaar minder aanmeldingen geregistreerd dan het vorig…

Scroll Up