Afvallige Saoedische moslima vreest voor haar leven, wil nooit meer terug naar Saoedi-Arabië

De Verenigde Naties (VN) onderzoekt de asielaanvragen van Rahaf Mohammed al-Qunun, de 18-jarige vrouw die zich in een Thai’s hotel verschanste omdat zij niet terug wil naar haar geboorteland Saoedi-Arabië. Zij vreest voor haar leven als zij naar huis gaat.

Rahaf glipte weg toen zij met haar familie Koeweit bezocht. Zij wilde naar Australië om daar asiel aan te vragen, maar werd bij een overstap in Bangkok onderschept.

Zij beweert dat haar paspoort en ticket in beslag zijn genomen door een Saoedische diplomaat, die haar wilde dwingen met het eerstvolgende vliegtuig terug te vliegen naar Koeweit.

De vrouw sloot zich vervolgens op in een kamer van een hotel op de luchthaven en wilde alleen naar buiten komen voor een ontmoeting met functionarissen van de VN.

Al-Qunun zegt dat haar leven gevaar loopt in Saoedi-Arabië omdat zij de islam publiekelijk heeft afgezworen. Dat is in haar land illegaal en kan met de dood worden bestraft, zegt zij.

In een vergelijkbare zaak in 2017 werd Dina Ali Lasloom tegengehouden op de Filipijnen toen zij probeerde te vluchten naar Australië. Zij werd gedwongen terug te keren naar Saoedi-Arabië; daarna werd nooit meer iets van haar gehoord.

Delen:

Meer nieuws

Chotkan wil integrale aanpak infrastructuur

De technische afdelingen van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) starten binnenkort naast de reguliere werkzaamheden, met een integrale aanpak van infrastructuur…

Delen:

Bromfietser doodgereden

De 47-jarige bromfietser, Guillano Biswane, is na een aanrijding overleden. Delen:

Delen:

Minister Elias verwelkomt 50 Cubaanse artsen

Minister Antoine Elias van Volksgezondheid en zijn collega van het ministerie van Buitenlandse Zaken, Yldiz Pollack-Beighle, hebben samen met de ambassadeur van Cuba, Manuel Javier…

Delen:

Algemene richtlijnen voor halalvoedsel vastgesteld

Het Surinaams Standaarden Bureau (SSB) heeft als verantwoordelijke voor standaarden in Suriname met trots de Nationale Standaard “Algemene Richtlijnen voor Halalvoedsel” afgekondigd op 18 juni….

Delen:

CBB onderzoekt onbestelde oproepingskaarten

Het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) verricht landelijk veldonderzoek naar het juiste adres van burgers die hun oproepingskaarten niet in ontvangst hebben genomen, bij de…

Delen:

Man door het lint in vliegtuig

Turkish Airlines-passagiers op een vlucht naar Sudan beleefden angstige momenten toen een man vrijdag door het lint ging en crew en reizigers aanviel. Delen:

Delen:

Hirasinghstraat wordt verbreed en geasfalteerd

Het Aannemingsbedrijf Tjongalanga Suriname is in opdracht van het ministerie van Openbare Werken Transport en Communicatie (OW &C) bezig met de asfalteringswerkzaamheden aan de Hirasinghstraat….

Delen:

17 personen gehuldigd door CUS en OHM

Stichting Organisatie Hindoe Media heeft zondag tijdens een Vaderdagfeest in samenwerking met de Culturele Unie Suriname in verband met de herdenking van 146 jaar Hindoestaanse…

Delen:

Dronken bestuurder rijdt fietser dood

De 63-jarige fietser, Marlene Biharie, werd vanmorgen omstreeks 04.40 uur door een dronken autobestuurder doodgereden aan de Tourtonnelaan. Delen:

Delen:

Watersleuven Uitkijkpolder gerepareerd

Medewerkers van het onderdirectoraat Landbouw van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij hebben de afgelopen dagen diverse zandwegen te Uitkijkpolder in het district Saramacca…

Delen:

200 betaalbare woningen voor Coronie

Tijdens de massameeting van de Nationale Democratische Partij (NDP) in Coronie zondag gaf voorzitter Desi Bouterse een uiteenzetting over de woningbouwprojecten van de regering. Delen:

Delen:

Chotkan bezoekt OWT&C Coronie

De minister van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C), Vijay Chotkan, bracht afgelopen weekend een bezoek aan het personeel van de OWT&C Coronie. Delen:

Delen:
Scroll Up