Afvallige Saoedische moslima vreest voor haar leven, wil nooit meer terug naar Saoedi-Arabië

De Verenigde Naties (VN) onderzoekt de asielaanvragen van Rahaf Mohammed al-Qunun, de 18-jarige vrouw die zich in een Thai’s hotel verschanste omdat zij niet terug wil naar haar geboorteland Saoedi-Arabië. Zij vreest voor haar leven als zij naar huis gaat.

Rahaf glipte weg toen zij met haar familie Koeweit bezocht. Zij wilde naar Australië om daar asiel aan te vragen, maar werd bij een overstap in Bangkok onderschept.

Zij beweert dat haar paspoort en ticket in beslag zijn genomen door een Saoedische diplomaat, die haar wilde dwingen met het eerstvolgende vliegtuig terug te vliegen naar Koeweit.

De vrouw sloot zich vervolgens op in een kamer van een hotel op de luchthaven en wilde alleen naar buiten komen voor een ontmoeting met functionarissen van de VN.

Al-Qunun zegt dat haar leven gevaar loopt in Saoedi-Arabië omdat zij de islam publiekelijk heeft afgezworen. Dat is in haar land illegaal en kan met de dood worden bestraft, zegt zij.

In een vergelijkbare zaak in 2017 werd Dina Ali Lasloom tegengehouden op de Filipijnen toen zij probeerde te vluchten naar Australië. Zij werd gedwongen terug te keren naar Saoedi-Arabië; daarna werd nooit meer iets van haar gehoord.

Delen:

Meer nieuws

Kinderen Parelhuis trots op nieuw vervoer

Parelhuis ontvangt een Noah-bus van Stinafo, zodat zij ‘hun’ kinderen verantwoord en comfortabel naar school en hun andere activiteiten kunnen vervoeren. Delen:

Delen:

Ressortraden Para nu voltallig

De afgelopen week is voorzien in de ontstane vacature van vijf ressortraadsleden (rr-leden) van vier ressortraden (rr) in het district Para. Delen:

Delen:

HVB installeert onderafdeling te Nieuwe Grond

Met de installatie van de onderafdeling De Nieuwe Grond afgelopen zaterdag in haar partijcentrum te Hannaslust, heeft de Hervormings en Vernieuwingsbeweging (HVB) haar structuren in…

Delen:

VHP solidair met inwoners Utrecht

De VHP spreekt haar solidariteit uit met de inwoners van Nederland, in het bijzonder in Utrecht, die zijn opgeschrikt door de aanslag van maandagochtend, waarbij…

Delen:

OWT&C, RO en Defensie pakken wegen Marowijne aan

De ministeries van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT&C), Regionale Ontwikkeling (RO) en Defensie voeren verschillende rehabilitatiewerkzaamheden uit in Marowijne. Delen:

Delen:

Man verkoopt nep goud aan klant

De 33-jarige Gregory W. is door de politie van het ressort Centrum ingesloten voor oplichting van een vrouw. Delen:

Delen:

Meer ondersteuning voor landbouwers opkomst

Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij heeft afgelopen week onder leiding van de Chief Technical Advisor/project manager, Erick Zeballos van het project SAMAP en…

Delen:

Man bedreigt buren met de dood

De 27-jarige Orfeo D. is door de politie van Latour aangehouden en opgesloten voor het bedreigen van zijn buren met de dood. Delen:

Delen:

Platform importeurs voor overleg bij HI&T

Gelet op de ontwikkelingen, die een druk uitoefenen op het prijsniveau, heeft het platform van importeurs van levensmiddelen een gesprek gevoerd met minister Stephen Tsang…

Delen:

VHP: terroristische aanslag onaanvaardbaar

Heel vroeg in de ochtend van 15 maart zijn wij opgeschrikt door een terroristische aanslag op twee moskeeën in Nieuw Zeeland, waarbij tenminste 49 moskeegangers…

Delen:

VHP helpt familie Dors

Op 1 maart heeft het noodlot toegeslagen bij de familie Dors te Ingikondre in het district Coronie. Hun woning werd helemaal door brand verwoest. Delen:

Delen:
Scroll Up