Nog maar een korte poos geleden leek semi-permanente make-up de ultieme oplossing voor elke vrouw in Suriname die droomde van perfect gevormde wenkbrauwen.
De trend verspreidde zich razendsnel en velen stonden te popelen om hun wenkbrauwen met inkt te laten bijwerken.
Maar de tijden veranderen en volgens mijn kennissen in de beautywereld lijkt de interesse voor microblading in Suriname merkbaar afgenomen.
Steeds meer dames zien in dat het op deze wijze bewerken van de wenkbrauwen niet altijd het natuurlijke effect biedt dat ze hadden gehoopt.
Vaak ziet het er strak en ‘te perfect’ uit, wat al gauw een kunstmatige uitstraling geeft.
Het resultaat is dat sommige wenkbrauwen opvallen door hun strakheid en scherpe lijnen, wat veel vrouwen juist als ongewenst ervaren.
Het geeft het gezicht een strengere, minder toegankelijke uitstraling – en dat is nou niet precies wat de meesten nastreven.
Naast het kunstmatige effect hoor ik ook klachten over andere nadelen. Zo kan semi-permanente make-up bij sommige vrouwen zorgen voor een harde, soms zelfs wat grijze tint, zeker als het pigment met de tijd begint te vervagen.
Ook kunnen de lijnen door de natuurlijke huidvernieuwing vlekkerig worden, waardoor het resultaat er niet meer zo strak uitziet als voorheen.
Voor veel vrouwen voelt het niet meer de moeite waard om door het proces heen te gaan, zeker gezien de pijn, de nazorg en de kosten.
Kortom, de hype lijkt zijn glans te verliezen. Waar microblading ooit werd gezien als de ideale oplossing voor volle wenkbrauwen, zie ik nu steeds meer vrouwen terugkeren naar een meer natuurlijke aanpak.
Ze grijpen weer vaker naar het traditionele wenkbrauwpotlood of een subtiele wenkbrauwgel – een minder permanente, maar natuurlijkere manier om de wenkbrauwen op te frissen.
Patricia Wong is lifestyledeskundige en trendwatcher, exclusief verbonden aan GFC Nieuws.
Ze analyseert Surinaamse gewoonten en vergelijkt deze met internationale trends op het gebied van kleding, voeding, culinair en reizen.
Met haar expertise biedt ze unieke inzichten in hoe de lokale levensstijl zich verhoudt tot mondiale ontwikkelingen.
Voor contact: info@gfcnieuws.com