Afgezaagde hand man gered door die vast te hechten aan lies

GFC NIEUWS- Chirurgen zijn erin geslaagd om tijdens een 17 uur durende operatie een man te redden die zijn hand bijna helemaal had doorgezaagd met een kettingzaag.

De hand van de man werd vastgehecht aan zijn lies.

Anthony Lelliott, 46, was vloerplanken aan het zagen toen hij per ongeluk met de kettingzaag door twee plekken van zijn hand heen zaagde.

Artsen in een ziekenhuis in Londen maakten de hand voor twee weken vast aan zijn lies, zodat de huid weer kon groeien.

De handamputatie was volgens de chirurgen zeer complex. Zijn hand was bijna volledig gescheiden van de bodem van zijn handpalm en zijn vingers.

Nadat de kapotte beenderen waren hersteld, werden zenuw- en adertransplantaten van zijn arm en voet genomen en respectievelijk gebruikt om de gaten in zijn wond te dichten.

De beenderen en huid van zijn middelvinger die weinig tot geen beenstabiliteit hadden, werden gebruikt om zijn handpalm te reconstrueren.

Omdat er niet voldoende huid aanwezig was om zijn handpalm te dichten, werd een deel van de huid van zijn lies gebruikt om de hand vast te hechten.

Toen de huid begon te groeien, werd de hand van de lies gehaald.

Alhoewel hij zijn hand nog niet kan gebruiken, is hij in staat om de hand enigszins te bewegen.

Lelliott is niet uitgesproken over de behandeling van de artsen, die hij fantastisch noemt: “woorden kunnen het niet beschrijven. Ik verwachtte dat ik wakker zou worden met een hand. Het is ongelooflijk. Ik ben zo dankbaar.”

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL
Delen:

Meer gezondheidsnieuws

Wetenschappers verklaren waarom we hikken

GFC NIEUWS- In een nieuwe studie hebben wetenschappers van de Universiteit van Londen onthuld waarom we hikken, en waarom deze irritante gewoonte zo belangrijk is….

Delen:

Aankomen door vier nachten slechte slaap

GFC NIEUWS- Slechts vier nachten minder goed slapen, kunnen je laten aankomen, onthult een nieuwe studie. Zie ook een ander interessant bericht door op de…

Delen:

Baby zonder ogen geboren in Rusland

GFC NIEUWS- Een baby die geboren is zonder ogen, is op zoek naar een adoptiefamilie, omdat zijn jonge moeder hem opgaf. Zie ook een ander…

Delen:
Scroll Up