Af en toe roken heel slecht voor de gezondheid

Af en toe roken heel slecht voor de gezondheid. Zo is uit onderzoek gebleken dat mensen die zo nu en dan een sigaret opsteken, nog altijd gemiddeld vijf jaar eerder doodgaan dan niet-rokers. Zware rokers, mensen die dagelijks minstens twintig sigaretten roken, gaan gemiddeld dertien jaar eerder dood dan mensen die niet roken. Veel rokers sterven aan de gevolgen van (long)kanker.

Vaker geven rokers het excuus dat hun kettingrokende opa 90 is geworden, “maar je weet niet of jij dezelfde genetische kwetsbaarheid hebt op het ontwikkelen van ziekten”, halen deskundigen aan.

Rokers zouden zich ook moeten realiseren dat hun gedrag ‘besmettelijk’ is. Als iemand een sigaret opsteekt op het terras, kan het zomaar zijn dat zij iemand die net gestopt is en die naast ze zit, verleidt. Met alle gevolgen van dien voor die persoon.

Meer lifestylenieuws

De work-out voor mooie bips

– Zet je handen en knieën op de grond. Beweeg je rechterbeen gestrekt naar achteren gedurende 90 seconden, je voet moet hoger komen dan je…

‘Eten wordt lekkerder door muziek’

Een maaltijd kan niet alleen met zout en peper, maar ook met geluid op smaak worden gebracht. Dat stelt Charles Spence, hoogleraar en experimenteel psycholoog…

Scroll Up