Adhin geeft Indiase studenten boodschap van invloedrijker India mee

GFC NIEUWS- “We hebben een sterker en invloedrijker India nodig, een die al eeuwen een baken is zoals in de Vishwa Guru en welke in de huidige moderne wereld nog steeds geldt”.

Dit is de boodschap die vicepresident Michael Ashwin Adhin, Indiase studenten van de Lovely Professor University (LPU) meegaf.

De vicepresident is op uitnodiging van deze hogeschool op een driedaags bezoek in India, waar hij een eredoctoraat in ontvangst mocht nemen vanwege zijn afstudeeronderzoek in Vedische wetenschappen en ook een lezing mocht verzorgen.

Vicepresident Adhin die zich in een perfecte mix van de talen Engels, Hindi en Sanskriet tot zijn gehoor richtte, benadrukte zijn Indiase afkomst en zei dat het zijn onwrikbare overtuiging dat er een sterker en invloedrijker India nodig is.

Hij gaf ook mee dat Surinaamse Indiers trots zijn op hun culturele wortels uit “Bharat” (de historische naam van India) en klaar staan ​​om alle beschikbare kansen te benutten om hun bestaande culturele en economische banden met India als grote natie en wereldmacht te versterken.

Adhin zei daarbij dat menselijke eenheid en universele broederschap, om een wereld vrij van geweld en conflicten te bereiken, sinds mensenheugenis grote mannen hebben bewogen.

De vicepresident, die op 17 september in India arriveerde en groots werd ontvangen, kreeg donderdagavond een diner aangeboden in de Indiase hoofdstad New Delhi. Hier waren verschillende ministers, rechters van het Hooggerechtshof en vooraanstaande burgers aanwezig.

Adhin sprak de studenten een dag eerder toe nadat hij een eredoctoraat in ontvangst had genomen vanwege zijn onderzoek naar Vedische wetenschappen en zijn geloof in de wereld als een grote familie. Dit gebeurde op de universiteitscampus.

De LPU is gevestigd in de Phagwara in de Indiase staat Punjab. Het is de grootste particuliere universiteit in het land en heeft eerder eredoctoraten overhandigd aan onder meer de presidenten van Mauritius en Afghanistan, de Dalai Lama, de premiers van Dominica en Lesotho alsook voormalige vicepresident en president van India.

LPU is tevens de eerste particuliere universiteit die het voorrecht had om het 106e Indian Science Congress te organiseren. Ook is het de eerste particuliere president die een inauguratie mocht huisvesten, namelijk die van premier Shri Narendra Modi.

Adhin mocht na zijn lezing ook titels overhandigen en onderscheidingen doen aan promovendi, gouden medaillewinnaars, academici en LPU-studenten.

De vp werd betiteld als een groot voorstander van natievorming, patriottisme, cultureel behoud en culturele diversiteit. Verder als iemand die de nadruk legt op het belang van de rol van cultuur voor ontwikkeling, waardering voor elkaars erfgoed en het stimuleren van het bereiken van gemeenschappelijke doelen door actieve en collectieve participatie van individuen.

De vicepresident had als boodschap aan de studentengemeenschap over de hele wereld: “Sta op, ontwaak en stop niet totdat het doel is bereikt.”

Zijn lezing vond plaats in de prestigieuze koninklijke lounge op de universiteitscampus in New Delhi.

Vicepresident Adhin vertrok vanuit Israël naar India. In Israel werd hij met zijn delegatie ingelicht over het agrarisch industriepark welke de Surinaamse overheid voornemens is op te zetten in Wanica en Saramacca.

Na terugkomst in Suriname vertrekt de vicepresident naar New York waar hij namens president Desire Bouterse de 74ste Algemene Vergadering van de Verenigde Naties zal toespreken, op 26 september.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

Delen:

Meer nieuws

Verkiezing OWMCP gaat in december door

GFC NIEUWS- De verkiezing van een nieuw bestuur bij het Overliggend Waterschap Multipurpose Corantijn Project (OWCMP) in Nickerie zal in december worden gehouden in plaats…

Delen:

Man opgepakt die familie blijft bedreigen

GFC NIEUWS- De Politie van Santo Dorp heeft de 28-jarige verdachte Marvin O. voor de vijfde keer aangehouden en opgesloten voor bedreiging. Zie ook een…

Delen:

Baby met tumor in linkerarm naar Colombia

GFC NIEUWS- Baby Cheverny Pakoeh, ampertjes 6 maanden oud, is met hulp vanuit de overheid en de gemeenschap vertrokken naar Colombia voor een medische ingreep….

Delen:

Ingezonden| Yes we can do the job?

GFC NIEUWS- Op straat is al goed te merken dat de verkiezingen in aantocht zijn. Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende…

Delen:

Gas voldoende op voorraad

GFC NIEUWS- Op social media circuleert er een bericht dat suggereert dat de boot die gas levert voor het gasbedrijf Ogane, dochteronderneming van de Energiebedrijven…

Delen:

Vrouw, 44, verscheurd door eigen honden

GFC NIEUWS- In het noordwesten van Engeland is een 44-jarige vrouw doodgebeten door haar twee honden. Zie ook een ander interessant bericht door op de…

Delen:

HVB versterkt structuren in het westen

GFC NIEUWS- “In Nickerie zijn er alleen 3 partijen in de race naar de verkiezingen. Paars, oranje nanga HVB. De rest heeft niets in Nickerie…

Delen:

JCI Suriname kiest nieuw bestuur voor 2020

GFC NIEUWS- Tijdens de onlangs gehouden General Assembly van de Junior Chamber International (JCI) Suriname is er een nieuw bestuur voor 2020 gekozen. Zie ook…

Delen:

Baby zonder ogen geboren in Rusland

GFC NIEUWS- Een baby die geboren is zonder ogen, is op zoek naar een adoptiefamilie, omdat zijn jonge moeder hem opgaf. Zie ook een ander…

Delen:

HVB breidt vleugels uit naar Nederland

GFC NIEUWS- “Bij de HVB telt iedereen mee, ook degenen die niet in Suriname verblijven maar hun lot verbonden hebben met de toekomst van ons…

Delen:
Scroll Up