Acuut ingrijpen regering noodzakelijk: armoede in Suriname grijpt snel om zich heen

armoede

INGEZONDEN- Het is ontegensprekelijk zo dat de dagelijkse waardedaling van de SRD ten opzichte van de Amerikaanse dollar en euro zorgt voor ravages binnen veel Surinaamse gezinnen.

De armoede in Suriname grijpt snel om zich heen!

De stijging van prijzen in Suriname van zowel levensmiddelen evenals diensten zijn inherent aan de waarde van de US dollar.

Als de wisselkoers van de US dollar stijgt, gebeurt dat ook met de prijzen. De koopkracht van de gemiddelde burger neemt hiermee dus ook direct af: mensen worden eenvoudig uitgedrukt dus armer.

Het grootste probleem waarmee het volk te kampen heeft is al tientallen jaren een gebrek aan voldoende geld: weinig koopkracht. Gezinnen hebben kopzorgen en moeten dagelijks berekeningen maken hoe ze financieel uit kunnen komen omdat de SRD steeds in waarde daalt.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Een opgeblazen bolle buik is lelijk en lastig, maar er zijn natuurlijke oplossingen

Politici hebben sinds 1975 steeds een worst voor de neus van veel onwetenden gehouden door te beloven dat ze snel voor meer koopkracht zouden zorgen.

Elke regering die het meent met het volk zou die koopkrachtverbetering tot de belangrijkste prioriteit moeten maken. Maar dat gebeurt niet.

Het heeft er helaas veel van dat de huidige regering het versterken van de SRD niet op de prioriteitenlijst heeft staan en alles los laat. Het gevolg is een op hol geslaagde wisselkoers die dagelijks gemanipuleerd wordt door een groep rijke elite.

Er is beslist geen sprake van een gezonde marktwerking, zoals verschillende economen ons wil laten geloven.

Deze zeer kapitaalkrachtige en machtige elitegroep in ons land bepaalt elke dag de wisselkoersen op basis van malafide criteria, onvergelijkbaar met de wijze waarop dat in het buitenland, marktwerking, het geval is.

De waardevermindering van de SRD zorgt vervolgens voor teugelloze prijsstijgingen en is mede debet aan de armoede in ons land.

Gezinnen in Suriname zitten in een diepe crisis! De regering Santokhi- Brunswijk zou acuut het roer moeten omgooien en alles in het werk moeten stellen om de stijgende wisselkoersen te beteugelen. Er zijn daarvoor voldoende oplossingsmodellen.

Indien de regering de kennis hiervoor niet in huis heeft, moet men daar eerlijk om vragen en naar op zoek gaan. Er zijn genoeg echte deskundigen in Suriname en ook Surinamers in Nederland die aan de zijlijn staan maar helaas niet worden geconsulteerd.

Mevrouw S. Cruden 

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar redactiegfc@gmail.com