ACT Suriname consulteert Trio-dorpen

De dorpen Kwamalasamutu, Tepu en Sipaliwini in Zuid Suriname zijn de afgelopen week bezocht door het Amazon Conservation Team (ACT) Suriname en vertegenwoordigers van de Commissariaten van de ressorten Curuni en Tapanahony. Het doel van de meetings was om met de gemeenschappen van gedachten te wisselen over de samenwerkingsverbanden.

De gemeenschappen zijn niet statisch. Lokaal vinden er veel ontwikkelingen plaats waarmee rekening gehouden dienen te worden. Tijdens de consultatieronde is besproken hoe de dorpen het best te benaderen en hoe de samenwerking te verbeteren en te verstevigen.

Belangrijk was het vaststellen van de beste vorm(en) voor een correcte en frequente informatie-uitwisseling. Aan de dorpsbesturen is beloofd dat ACT Suriname, in het kader van transparantie, ieder kwartaal zal vertellen wat de investeringen zijn in de afzonderlijke dorpen en wat de planning is voor de komende drie maanden. Op deze manier kunnen de dorpelingen een betere input geven aan de uitvoering van de gemeenschappelijke projecten.

Tijdens de meetings kregen de gemeenschappen de ruimte om vragen te stellen en opmerkingen te maken. Het consulteren van de Wayana-dorpen in Zuid Suriname wordt nu voorbereid.

Meer nieuws

Minister Samsoedin gaat in op grondproblemen

Minister Roline Samsoedin van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) heeft tijdens de ingekomen stukken in het parlement, uitleg gegeven over enkele gevallen van occupatie.

STEAMIT fair op Powaka

STEAM-IT, een projectteam van de Suriname America Alumni Associatie, SAAA, zal op vrijdag 22 februari een mini-fair houden op de Sint Wilhelmus School te Powaka…

AZP heeft nu een Ontslagruimte

Vaker is het gebleken dat opgenomen patiënten die door de specialist zijn ontslagen, vele uren later door hun begeleiders worden opgehaald.

Aanpak weg naar Langa-Uku

De weg naar het dorp Langa-Uku zal donderdag worden aangepakt door het ministerie van OWT&C in samenwerking met het districtscommissariaat Marowijne – Zuidwest.

Vuurwapengevaarlijke verdachte aangehouden

De vuurwapengevaarlijke Machecho V. is op zaterdag 16 februari door het Arrestatie Team aangehouden en overgedragen aan de collega’s van de afdeling Kapitale Delicten.

Vereniging benadrukt koersstabiliteit

De vereniging van cambiohouders wenst naar aanleiding van de thans ontstane situatie op het koersenfront te benadrukken dat onze totale economie en iedere burger gebaat…

45 rijbewijzen ingevorderd door MSD

De Motor Surveillancedienst (MSD) heeft in de periode zondag 3 februari tot en met zaterdag 9 februari 370 verkeersdeelnemers bekeurd, waarbij 45 rijbewijzen van hardrijders…

Scroll Up