Access permit voor verbetering automatiseringsproces Havenbeheer

Havenontwikkeling is dynamisch en om gelijke trend te houden met deze dynamiek, zijn de havenprocessen geautomatiseerd. Om verder inhoud te geven aan het automatiseringsproces is de access permit (AP) geïntroduceerd. Dit is een digitale toestemming om toegelaten te worden tot de havenfaciliteiten.

Bij de afdeling Klantenservice van de NV Havenbeheer Suriname wordt door de douane-expediteur of de inklaarder de access permit aangevraagd, met het ontvangen poortbewijs. Nadat dit bewijs gecontroleerd is, maakt een AP-medewerker een access permit aan.

Bij het aanmaken van dit toestemmingsbewijs wordt de rede voor het betreden van de havenfaciliteit in het systeem ingevoerd. Uit het systeem haalt men de informatie om de AP in te vullen en daarna uit te printen.

Vermeldenswaard is dat alleen geregistreerde voertuigen en chauffeurs op de AP kunnen worden geplaatst. Nadat de AP is afgegeven wordt deze bij de voorpost aan de securitymedewerker getoond, die het op zijn beurt controleert op juiste kentekenplaat en chauffeur.

Het belangrijkste doel van de access permit is te zorgen voor verbetering van de veiligheid en beveiliging op de haven. Ook moet het zorg dragen voor een vlotter transportverkeer van en naar de haven, alsook voor de verbetering van de dienstverlening naar de klanten toe.

Volgens Andreas Talea, algemeen directeur van Havenbeheer Suriname, is het belangrijk dat vlotte medewerking wordt verleend aan al de actoren die de haven opkomen om hun werkzaamheden te verrichten.

“We denken daarbij niet alleen aan de terminal operators, de scheepsagenten, de douane, de truckers, maar ook aan de inklaarders”.(GFC)

Delen:

Meer nieuws

VS erkent illegale annexatie Golanhoogte

Redactie GFC Nieuws — Donald Trump erkent de permanente Israëlische annexatie van de betwiste Golanhoogte, meldt de Washington Post. Hij zei donderdag dat het gebied…

Delen:

Aanpak infrastructuur Regio-West Nickerie

De afdeling Regio-West van het onderdirectoraat Landbouw van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) is bezig de dichtbegroeide natte infrastructuur in het district…

Delen:

Wegafsluiting vanwege viering van Holi Pagwa

Vanwege de viering van Holi Pagwa op donderdag 21 maart op het Onafhankelijkheidsplein, zullen vanaf 14.00 tot en met 04.00 uur verkeersmaatregelen worden getroffen. Delen:

Delen:

NPS: het goede overwint altijd

De Nationale Partij Suriname (NPS) kan zich terugvinden in de vrede en eenheidsgedachte van Phagwa waarbij er geen onderscheid gemaakt wordt tussen personen wanneer zij…

Delen:

Handboek voor Early Childhood Development

Het ministerie van Volksgezondheid heeft in samenwerking met de United Nations International Children’s Emergency (Unicef) en de Caribbean Development Bank een 2-daagse workshop georganiseerd om…

Delen:

Kinderen Parelhuis trots op nieuw vervoer

Parelhuis ontvangt een Noah-bus van Stinafo, zodat zij ‘hun’ kinderen verantwoord en comfortabel naar school en hun andere activiteiten kunnen vervoeren. Delen:

Delen:

Ressortraden Para nu voltallig

De afgelopen week is voorzien in de ontstane vacature van vijf ressortraadsleden (rr-leden) van vier ressortraden (rr) in het district Para. Delen:

Delen:

HVB installeert onderafdeling te Nieuwe Grond

Met de installatie van de onderafdeling De Nieuwe Grond afgelopen zaterdag in haar partijcentrum te Hannaslust, heeft de Hervormings en Vernieuwingsbeweging (HVB) haar structuren in…

Delen:

VHP solidair met inwoners Utrecht

De VHP spreekt haar solidariteit uit met de inwoners van Nederland, in het bijzonder in Utrecht, die zijn opgeschrikt door de aanslag van maandagochtend, waarbij…

Delen:

OWT&C, RO en Defensie pakken wegen Marowijne aan

De ministeries van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT&C), Regionale Ontwikkeling (RO) en Defensie voeren verschillende rehabilitatiewerkzaamheden uit in Marowijne. Delen:

Delen:

Man verkoopt nep goud aan klant

De 33-jarige Gregory W. is door de politie van het ressort Centrum ingesloten voor oplichting van een vrouw. Delen:

Delen:
Scroll Up