ABOP verzorgt basis politieke training aan jongeren Brokopondo

Jongeren van Brokopondo zijn in het weekend tijdens een trainingskamp te Koina Resort in het district Brokopondo getraind door ABOP-toppers.

Het trainingskamp is georganiseerd door het jongerenbestuur van de partij met als doel om kennis over de politiek onder jongeren in het district te vergroten.

De onderwerpen die aan bod kwamen, zijn:

• diplomatie en de politiek; Hoe de diplomatieke dienst de politiek dient,
• hoe ‘Marron politiek’ te gebruiken in de surinaamse politiek,
• decentralisatie en de politiek ( het kiesstelsel)
• grondenrechten in politiek Suriname en internationale rechten van tribale volkeren en de bijdrage van de ABOP en
• het belang van ondernemerschap.

“Willen wij politiek structureel voeren, moeten wij ook structureel te werk gaan”, zegt Stefanus Ligorie, voorzitter van de ABOP-jongeren. Volgens hem was het trainingskamp heel erg interessant en leerrijk.

“Het zijn de jongeren die in de toekomst moeten overnemen van de ouderen, dus moeten zij klaargestoomd worden”, zegt Ligorie.

Zaterdagmiddag kregen de jongeren bezoek van partijleider Ronnie Brunswijk.

Delen:

Meer nieuws

Jeugdambassadeurs werken aan milieubewustwording

De United Nations Sustainable Development Goals (UN SDG) jeugdambassadeurs, Sivern Hammen en Charmaine Pansa, willen scholieren bewust maken van de gevolgen van milieuvervuiling. Delen:

Delen:

Nieuw-Aurora krijgt extra stembureau

Uit oriëntatie van de verkiezingswerkgroep Legger in het Boven-Suriname gebied, blijkt dat op Nieuw-Aurora er nog één stembureau moet komen. Delen:

Delen:

LVV werkt aan kadervorming binnen veeteelt

Een groep studenten van de Stichting Polytechnic College Suriname (PTC) van de studierichting Animal Production and Health Assistance (APHA) heeft een bezoek gebracht aan Nickerie….

Delen:

Dief gepakt in stadscentrum

Op 20 en 27 mei zijn onder meer gascilinders en een lichtmotor gestolen uit handelszaken op de Centrale – en Vreedzaam Markt aan de Waterkant….

Delen:

Informatieve dag BOG op scholen

Vrijdag hield het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) met Wereld Voedselveiligheidsdag in samenwerking met de Pan American Health Organization (PAHO) een informatieve dag voor de…

Delen:

March for the Ocean omgeving Waterkant

Ter gelegenheid van Wereld Oceaan Dag organiseert Green Heritage Fund Suriname vandaag aan de Waterkant het bewustwordingsevenement March for the Ocean. Delen:

Delen:
Scroll Up