ABOP: Suriname is een multiculturele parel

Diversiteit is voor ons in Suriname allang geen droom meer. Desondanks de vele tegenslagen en obstakels, zijn wij een rijk land in wording, verbonden in onze diversiteit en met grote ontwikkelingskansen, zegt de ABOP in een boodschap in verband met Hindostaanse immigratie en Eid-ul Fitre.

De partij beschrijft ons land als: een land dat een welvarende natie kan worden, dat zijn burgers goede scholingskansen biedt en waar goed betaalde, duurzame banen in de particuliere sector voor elk Surinamer binnen handbereik zijn, zodat elke burger vrij is om zijn eigen vorm van ontplooiing te bepalen.

Het is heel volgens de ABOP belangrijk dat wij als nazaten van de contractarbeiders, van de mensen uit India, Java, China, Afrika en Europa, stilstaan bij de offers die onze voorouders zoals Baba en Mai gebracht hebben. Op 5 juni 1873 meerde het zeilschip Lalla Rookh met de eerste Brits-Indische contractarbeiders in Surinaamse havens aan.

Als Surinamers zijn wij het aan onze voorouders verschuldigd om de zware taak die zij jaren geleden gestart hebben, af te maken. De Algemene Bevrijdings en Ontwikkeling partij gaat daarom op nationaal niveau met alle bevolkingsgroepen in Suriname samenwerken om goede condities en ontplooiingskansen voor iedere Surinamer te creëren.

“Wij eren onze voorouders door hun offers, acties, moeilijkheden en overwinningen te herdenken en hun tradities na te leven”. Zo is het traditie binnen de Islam dat er het einde van de vastenmaand Ramadan een feestdag is.

Idul-Fitr is een belangrijk inspiratiepunt in termen van vrede en vernieuwing in onze Surinaamse samenleving.

Idul-Fitr is toonaangevend in de principes en waarden van Suriname. Het is een dag voor vrede, welke aanspoort tot nederigheid, maar vooral dankbaarheid en overeenkomt met waarden zoals, vrijgevigheid en gastvrijheid. Het einde van een lange vastenperiode kan leiden tot andere inzichten, benaderingen en nieuwe kansen.

De ABOP feliciteert vooral de moslimbroeders en zusters en wenst de gehele Surinaamse samenleving een gezegend Idul-Fitr toe.

Delen:

Meer nieuws

Bromfietser zwaargewond na aanrijding

De 19-jarige bromfietser Aman A. raakte op 10 juni zwaargewond na een aanrijding op de kruising van de Indira Gandhi- en de Tawajariweg. Delen:

Delen:

Visrokerij Commewijne dit jaar in gebruik

Directeur Deepak Jairam van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich afgelopen week omstandig laten informeren over de vorderingen van de verbouwingswerkzaamheden van de visrokerij…

Delen:

Minister Parmessar op FAO-topconferentie in Rome

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Rome-Italië voor het bijwonen van een topconferentie van de wereld voedselorganisatie Food and…

Delen:

Ontwikkelingsvisie voor Tapanahony in de maak

Het districtscommissariaat van Sipaliwini (bestuursressort Tapanahony) en stichting OSAEDA zullen in een samenwerkingsverband een visie uitwerken om het Tapanahony-gebied in ontwikkeling te brengen. Delen:

Delen:

Regeringsdelegatie bezoekt backtrack Nickerie

Een delegatie van ministers en vertegenwoordigers van enkele ministeries en diensten binnen de overheid brachten een oriëntatiebezoek aan de backtrack in Nickerie. Delen:

Delen:

Dikan bezoekt Centrale Markt

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling heeft vrijdagmiddag samen met districtscommissaris (dc) Mike Nerkust een bezoek gebracht aan de Centrale Markt. Delen:

Delen:
Scroll Up