ABOP start project ‘Duurzame ouderenzorg voor seniorenburgers’

Het coördinatieteam van de ABOP in het district Brokopondo (Team ready) heeft samen met een delegatie van de ABOP-Vrouwen raad(ABOPV) van Paramaribo het startsein gegeven voor het project ‘Duurzame ouderenzorg voor seniorenburgers’ in Brokopondo.

In dit kader zijn enkele seniorenburgers van het ressort Brownsweg afgelopen zondag in het district Brokopondo verwend. Het team heeft 25 oudjes middels zang en gebed beziggehouden. Daarnaast hebben deze bijzondere moeders een levensmiddelenpakket in ontvangst nemen.

De middelen zijn verkregen uit individuele bijdragen van leden van Team Ready, ABOPV en donaties van particuliere organisaties. Over twee weken wilt “Team ready” van start gaan met thuiszorg, waarbij in de startfase huishoudelijk hulp geboden zal worden.

De afgelopen maanden heeft ABOP Brokopondo huishoudens geïnventariseerd, waarbij het team heeft geconstateerd dat veel oudjes alleen wonen en er behoefte aan hulp is. Het zijn vaak alleenstaande burgers wiens kinderen in Paramaribo of elders een baan hebben.

De oudjes van Brokopondo hebben het vooral vanwege de financiële crisis zwaar. Het feit dat de basisvoorzieningen zoals stroom en leidingwater vaak niet aanwezig zijn, is de leefsituatie voor de seniorenburgers in Brokopondo nog moeilijker.

Behalve dat vele producten in Brokopondo duurder zijn dan in de stad, missen de oudjes optimale kwalitatieve medische zorg en voorzieningen. Dit is een ernstige maatschappelijk vraagstuk dat ook in het beleidsprogramma van de ABOP is opgenomen. Dit probleem kan opgelost worden door medische hubs op strategische plaatsen in het binnenland neer te zetten.

Het ligt in de bedoeling om een aantal dorpen aan te doen. De ressorten Centrum en Klaaskreek zijn in de planning. Hiermee wordt een hulplijn gecreëerd voor de centrale zorg voor seniorenburgers in deze gebieden.

Delen:

Meer nieuws

SPWE maakt doorstart

De Stichting Productieve Werkeenheden (SPWE) heeft een doorstart gemaakt met de launch van haar geplande kosteloze softskills trainingen voor dit jaar. Delen:

Delen:

Lijk man aangespoeld te Livorno

De politie van Livorno kreeg woensdagmiddag een melding binnen dat het lijk van een man, vermoedelijk van Hindoestaanse komaf, op een bepaalde locatie in de…

Delen:

Postverzender en verstrekkers ingesloten

Rechercheurs van de Narcoticabrigade hebben de 33-jarige Guirmo J., de 34-jarige Clarence K. en de 27-jarige Mitchel K. opgespoord en aangehouden. Delen:

Delen:

De leerling overtreft de meester

INGEZONDEN- Allereerst wil ik beginnen met de stelling van George Clemenceau, Franse politicus,  n.l. :  “Een verrader is een politicus die zijn partij verlaat om…

Delen:

Drugsvervoerder onderweg naar Frans-Guyana gepakt

Het Arrestatie Team heeft dinsdag in samenwerking met het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) de 27-jarige drugsverdachte Oerifride S. aangehouden met een hoeveelheid drugs en overgedragen…

Delen:

First lady bezoekt Gakaba en Langa Tabiki

Een delegatie bestaande uit onder andere First lady Ingrid Bouterse-Waldring, de minister van Volksgezondheid, Antoine Elias en de directeur van de Stichting Staatsziekenfonds (SZF), Rick…

Delen:

Regering sterk gefocust op export

Het ministerie van Handel Industrie en Toerisme (HI&T) is bezig de standaarden te ontwikkelen met het standaardenbureau om te voldoen aan internationale standaarden die nodig…

Delen:

OHM bezoekt vicepresident Adhin

De vorige week heeft Stichting Organisatie Hindoe Media (OHM) een bezoek gebracht aan vicepresident (vp) Ashwin Adhin. Delen:

Delen:

Change Managementtraining HRM gestart op Biza

Op het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) heeft de kick-off plaatsgevonden van de Change Managementtraining voor institutionele versterking van Human Resource Management (HRM) agenten. Delen:

Delen:
Scroll Up