ABOP: Pagwa, een dag voor eenieder

Bij de Phagwaviering gaat het om de overwinning van goed op het kwaad.

Het was de Franse filosoof Voltaire die ooit zei dat elk mens schuldig is voor al het goed dat hij niet gedaan heeft. Binnen dit kader vraagt de Algemene Bevrijdings –en Ontwikkeling Partij (ABOP) aan elk Surinamer, om vandaag een goede daad te verrichten. Omdat het bij Phagwa niet alleen om het feesten gaat, maar het vooral belangrijk is, om bij de boodschap van deze dag stil te staan.

Zo weerspiegelen de poederkleuren die we tijdens Paghwa gebruiken liefde, vruchtbaarheid en een nieuw begin. Een nieuw begin en hoop gaan vaak hand in hand, vooral nu de situatie in ons prachtig land elke dag verslechterd.

ABOP is er om hoop te geven zodat het land niet verder afglijdt. De ABOP is een Bevrijding en Ontwikkelings-partij. Daarom zal het regeringsbeleid zich in de toekomst moeten richten op het groeien van de middenklasse, door kansen aan kansarmen te bieden.

Wij moeten toekomstgerichte en goedbetaalde banen in de particuliere sector creëren, waardoor de druk op overheid afneemt en de burgers meer besteedbaar inkomen hebben. Zodat de burger vrij is om te bewegen, verder te studeren, een auto, een huis te kopen en op vakantie te gaan.

Daarom gaat de ABOP voor het empoweren van ondernemerschap. Het is niet de overheid die een bedrijf zoals de cassave fabriek op moet zetten, omdat dit
nog meer bureaucratie creëert.

De overheid moet het geld tegen lage rentepercentages voor ondernemers beschikbaar stellen. En deze middelen moeten op transparante wijze en in fasen naar de beste aanvrager gealloceerd worden.

De ABOP gaat er in 2020 voor om Surinaamse ondernemers de gereedschappen te geven die zij nodig hebben om te groeien, te produceren en te exporteren.

De ABOP heeft hoop omdat wij de kracht en de potentie van het Surinaams volk kennen. De situatie is heel erg maar het tij is nog te keren.

De Algemene Bevrijdings –en Ontwikkeling Partij wenst de Surinaamse gemeenschap Subh Holi.

Delen:

Meer nieuws

Investsur informeert directie en staf LVV

De directie en staf van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) zijn geïnformeerd geworden over het Instituut ter Bevordering van Investeringen in Suriname…

Delen:

Renovatie Nyun Combé begonnen

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft het startsein gegeven voor de renovatie van Nyun Combé aan de Kleine Saramaccastraat. Delen:

Delen:

Bromfietser zwaargewond na aanrijding

De 19-jarige bromfietser Aman A. raakte op 10 juni zwaargewond na een aanrijding op de kruising van de Indira Gandhi- en de Tawajariweg. Delen:

Delen:

Visrokerij Commewijne dit jaar in gebruik

Directeur Deepak Jairam van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich afgelopen week omstandig laten informeren over de vorderingen van de verbouwingswerkzaamheden van de visrokerij…

Delen:

Minister Parmessar op FAO-topconferentie in Rome

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Rome-Italië voor het bijwonen van een topconferentie van de wereld voedselorganisatie Food and…

Delen:

Ontwikkelingsvisie voor Tapanahony in de maak

Het districtscommissariaat van Sipaliwini (bestuursressort Tapanahony) en stichting OSAEDA zullen in een samenwerkingsverband een visie uitwerken om het Tapanahony-gebied in ontwikkeling te brengen. Delen:

Delen:
Scroll Up