ABOP: Het licht verwelkomen in het leven van elke Surinamer

Ongelijkwaardigheid en onrechtvaardigheden nemen binnen onze samenleving dagelijks toe. De voorbede van de partij in verband met Diwali gaat vooral naar hen die dit dagelijks ervaren en mee worstelen.

De terugkeer naar huis is een centraal concept in de Ramayana, waar de gelovige niet terugkeert naar een specifieke plaats, maar naar God en het vinden van een huis in God. In het Hindoeïsme is Diwali het festival van lichten, het markeert de terugkeer van de Heer Ram uit ballingschap terwijl kleine lampen zijn weg naar huis verlichtten.

Vandaag vieren wij de triomf van Heer Rama over de duivel koning Ravana, en goed over het kwade. We vieren de overwinning van waarheid over duisternis en van het licht en de onsterfelijkheid over de dood.

De voorwaarden om succes, hoop, liefde en wijsheid te scheppen liggen voor het oprapen. Laten we deze belangrijke dag tot ons nemen en het achterliggend doel van onze Surinaamse dag nastreven. Liefde voor elkaar, verdraagzaamheid en harmonie is het licht waarnaar wij dorstig smachten.

Namens de ABOP willen wij onze warmste wensen voor Diwali uitreiken aan iedereen die deze viert.

Wij hopen dat de aura van Heer Ganesha en Godin Lakshmi moed en welzijn in uw leven creëert. Dat de vreugdevolle viering van dit goddelijke festival uw hart vult met nooit beëindigende vreugde en geluk.

Wij wensen u een gelukkig Diwali.

(GFC)

Meer nieuws

63 illegalen in juni gedeporteerd

De afdeling Vreemdelingen Dienst van het Korps Politie Suriname heeft in de maand juni 2018 drieënzestig vreemdelingen het land uitgezet. Deze illegalen zijn van verschillende…

Barranquilla verwelkomt Suriname

Suriname is woensdag officieel welkom geheten door de Colombiaanse stad Barranquilla, waar vanaf donderdag de 23ste Centraal-Amerikaanse en Caribische Spelen plaatsvinden. Het Surinaams Olympisch Comité…

Scroll Up