Aboikoni roept op tot samenwerken

Granman Albert Aboikoni van de Saramaccaanse gemeenschap heeft tijdens de Liba Krutu de vorige week het volk opgeroepen tot eensgezindheid en samenwerking. Aboikoni plaatste deze oproep bij de opening van de Liba Krutu te Asidonhopo.

De granman gaf aan dat er geen andere keus is dan in harmonie en vrede een sterke fundering te creëren voor de opbouw van het Saramaccaans gebied. Tijdens deze krutu is er uitgebreid gesproken en overleg gepleegd met de Saramaccaanse gemeenschap. Er is samen nagedacht over hoe dit gebied verder tot ontwikkeling te brengen.

Verder is er behalve over de ontplooiingsmogelijkheden van het gebied, ook over het behoud van de cultuur en het in stand houden van de natuurlijke leefomstandigheden gesproken.

Districtscommissaris van Matawai Yvonne Pinas zegt dat het nu tijd is te werken aan de verdere ontwikkeling van het Boven-Surinamegebied. “Het kiezen en aanstellen van een granman moet vergeleken worden met een verkiezing. Mensen kiezen niet voor dezelfde politieke partij. Zo heb je dat ook bij de granman. Eenieder heeft zijn eigen keus, maar uiteindelijk moet het gebied een granman hebben”.

Ook DNA-lid Silvana Afonsoewa benadrukt dat er in vrede en harmonie samengeleefd moet worden. “Het is een gezamenlijk doel dat we nastreven. Het ontwikkelen van het Boven-Surinamegebied”.

Aan het eind van de krutu werd alle informatie overhandigd aan de regering, die vertegenwoordigd was door vicepresident Ashwin Adhin en de minister van Regionale Ontwikkeling, Edgar Dikan.

De krutu wordt bestempeld als zeer vruchtbaar en productief.(GFC)

Meer nieuws

STEAMIT fair op Powaka

STEAM-IT, een projectteam van de Suriname America Alumni Associatie, SAAA, zal op vrijdag 22 februari een mini-fair houden op de Sint Wilhelmus School te Powaka…

AZP heeft nu een Ontslagruimte

Vaker is het gebleken dat opgenomen patiënten die door de specialist zijn ontslagen, vele uren later door hun begeleiders worden opgehaald.

Aanpak weg naar Langa-Uku

De weg naar het dorp Langa-Uku zal donderdag worden aangepakt door het ministerie van OWT&C in samenwerking met het districtscommissariaat Marowijne – Zuidwest.

Vuurwapengevaarlijke verdachte aangehouden

De vuurwapengevaarlijke Machecho V. is op zaterdag 16 februari door het Arrestatie Team aangehouden en overgedragen aan de collega’s van de afdeling Kapitale Delicten.

Vereniging benadrukt koersstabiliteit

De vereniging van cambiohouders wenst naar aanleiding van de thans ontstane situatie op het koersenfront te benadrukken dat onze totale economie en iedere burger gebaat…

45 rijbewijzen ingevorderd door MSD

De Motor Surveillancedienst (MSD) heeft in de periode zondag 3 februari tot en met zaterdag 9 februari 370 verkeersdeelnemers bekeurd, waarbij 45 rijbewijzen van hardrijders…

First lady doneert weer

“Het geeft ons meer motivatie om harder te werken voor hetgeen wij gaan doen in Amerika”, zegt Donovan Dongo na een donatie van first lady…

Scroll Up