Aboikoni roept op tot samenwerken

Granman Albert Aboikoni van de Saramaccaanse gemeenschap heeft tijdens de Liba Krutu de vorige week het volk opgeroepen tot eensgezindheid en samenwerking. Aboikoni plaatste deze oproep bij de opening van de Liba Krutu te Asidonhopo.

De granman gaf aan dat er geen andere keus is dan in harmonie en vrede een sterke fundering te creëren voor de opbouw van het Saramaccaans gebied. Tijdens deze krutu is er uitgebreid gesproken en overleg gepleegd met de Saramaccaanse gemeenschap. Er is samen nagedacht over hoe dit gebied verder tot ontwikkeling te brengen.

Verder is er behalve over de ontplooiingsmogelijkheden van het gebied, ook over het behoud van de cultuur en het in stand houden van de natuurlijke leefomstandigheden gesproken.

Districtscommissaris van Matawai Yvonne Pinas zegt dat het nu tijd is te werken aan de verdere ontwikkeling van het Boven-Surinamegebied. “Het kiezen en aanstellen van een granman moet vergeleken worden met een verkiezing. Mensen kiezen niet voor dezelfde politieke partij. Zo heb je dat ook bij de granman. Eenieder heeft zijn eigen keus, maar uiteindelijk moet het gebied een granman hebben”.

Ook DNA-lid Silvana Afonsoewa benadrukt dat er in vrede en harmonie samengeleefd moet worden. “Het is een gezamenlijk doel dat we nastreven. Het ontwikkelen van het Boven-Surinamegebied”.

Aan het eind van de krutu werd alle informatie overhandigd aan de regering, die vertegenwoordigd was door vicepresident Ashwin Adhin en de minister van Regionale Ontwikkeling, Edgar Dikan.

De krutu wordt bestempeld als zeer vruchtbaar en productief.(GFC)

Delen:

Meer nieuws

Verdachte aangehouden bij road-block

Rechercheurs van de afdeling Narcotica Brigade, bijgestaan door andere collegae, hebben tijdens een al gehele veiligheidscontrole in het district Brokopondo een voertuigbestuurder tot stoppen gesommeerd….

Delen:

Overeenkomst opzetten waardeketen producenten

Het directoraat Agrarische Ontwikkeling Binnenland (DAOB) van het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft een overeenkomst bereikt met het Suriname Agricultural Market Acces Project (SAMAP)…

Delen:

“Know your numbers”

Hoge bloeddruk is de belangrijkste risicofactor voor de ontwikkeling van hart- en vaatziekten. Delen:

Delen:

SPWE maakt doorstart

De Stichting Productieve Werkeenheden (SPWE) heeft een doorstart gemaakt met de launch van haar geplande kosteloze softskills trainingen voor dit jaar. Delen:

Delen:

Lijk man aangespoeld te Livorno

De politie van Livorno kreeg woensdagmiddag een melding binnen dat het lijk van een man, vermoedelijk van Hindoestaanse komaf, op een bepaalde locatie in de…

Delen:

Postverzender en verstrekkers ingesloten

Rechercheurs van de Narcoticabrigade hebben de 33-jarige Guirmo J., de 34-jarige Clarence K. en de 27-jarige Mitchel K. opgespoord en aangehouden. Delen:

Delen:

De leerling overtreft de meester

INGEZONDEN- Allereerst wil ik beginnen met de stelling van George Clemenceau, Franse politicus,  n.l. :  “Een verrader is een politicus die zijn partij verlaat om…

Delen:

Drugsvervoerder onderweg naar Frans-Guyana gepakt

Het Arrestatie Team heeft dinsdag in samenwerking met het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) de 27-jarige drugsverdachte Oerifride S. aangehouden met een hoeveelheid drugs en overgedragen…

Delen:

First lady bezoekt Gakaba en Langa Tabiki

Een delegatie bestaande uit onder andere First lady Ingrid Bouterse-Waldring, de minister van Volksgezondheid, Antoine Elias en de directeur van de Stichting Staatsziekenfonds (SZF), Rick…

Delen:

Regering sterk gefocust op export

Het ministerie van Handel Industrie en Toerisme (HI&T) is bezig de standaarden te ontwikkelen met het standaardenbureau om te voldoen aan internationale standaarden die nodig…

Delen:
Scroll Up