Aantal personen slachtoffer telefonische oplichting


De afdeling Fraude is de afgelopen periode geconfronteerd met een aantal gevallen, waarbij benadeelden aangifte van oplichting hebben gedaan tegen een onbekende man.

Volgens verklaring van de aangevers stelde deze man ze telefonisch in kennis dat hun rijbewijs, grondbeschikking of hun vuurwapenvergunning reeds klaar was en dat zij de stukken bij hem konden afhalen.

Gelijk na die mededeling vroeg hij de aangevers om geld, consumptiegoederen of om beltegoed voor hem te sturen met een taxi.

Zo heeft deze oplichter personen in de districten Paramaribo en Wanica beet kunnen nemen. Deze stuurden geld, het beltegoed en of de goederen met een taxichauffeur naar de door de oplichter opgegeven locatie. Die taxichauffeurs worden daar opgewacht door een onbekende man aan wie zij het geld of andere spullen afgeven.

Het vermoeden bestaat dat deze crimineel meerdere personen heeft opgelicht. Benadeelden worden opgeroepen zich alsnog in verbinding te stellen met de afdeling Fraude op het telefoonnummer 444543 voor het doen van aangifte.

Op de gemeenschap wordt het beroep gedaan om alle informatie die kan leiden tot het aanhouden van deze oplichter door te spelen aan de afdeling Fraude, het dichtstbijzijnde politiebureau, de Command center op het nummer115 of de gratis tip lijn 179.(GFC)

Meer nieuws

Minister Samsoedin gaat in op grondproblemen

Minister Roline Samsoedin van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) heeft tijdens de ingekomen stukken in het parlement, uitleg gegeven over enkele gevallen van occupatie.

STEAMIT fair op Powaka

STEAM-IT, een projectteam van de Suriname America Alumni Associatie, SAAA, zal op vrijdag 22 februari een mini-fair houden op de Sint Wilhelmus School te Powaka…

AZP heeft nu een Ontslagruimte

Vaker is het gebleken dat opgenomen patiënten die door de specialist zijn ontslagen, vele uren later door hun begeleiders worden opgehaald.

Aanpak weg naar Langa-Uku

De weg naar het dorp Langa-Uku zal donderdag worden aangepakt door het ministerie van OWT&C in samenwerking met het districtscommissariaat Marowijne – Zuidwest.

Vuurwapengevaarlijke verdachte aangehouden

De vuurwapengevaarlijke Machecho V. is op zaterdag 16 februari door het Arrestatie Team aangehouden en overgedragen aan de collega’s van de afdeling Kapitale Delicten.

Vereniging benadrukt koersstabiliteit

De vereniging van cambiohouders wenst naar aanleiding van de thans ontstane situatie op het koersenfront te benadrukken dat onze totale economie en iedere burger gebaat…

45 rijbewijzen ingevorderd door MSD

De Motor Surveillancedienst (MSD) heeft in de periode zondag 3 februari tot en met zaterdag 9 februari 370 verkeersdeelnemers bekeurd, waarbij 45 rijbewijzen van hardrijders…

Scroll Up