Aantal personen slachtoffer telefonische oplichting


De afdeling Fraude is de afgelopen periode geconfronteerd met een aantal gevallen, waarbij benadeelden aangifte van oplichting hebben gedaan tegen een onbekende man.

Volgens verklaring van de aangevers stelde deze man ze telefonisch in kennis dat hun rijbewijs, grondbeschikking of hun vuurwapenvergunning reeds klaar was en dat zij de stukken bij hem konden afhalen.

Gelijk na die mededeling vroeg hij de aangevers om geld, consumptiegoederen of om beltegoed voor hem te sturen met een taxi.

Zo heeft deze oplichter personen in de districten Paramaribo en Wanica beet kunnen nemen. Deze stuurden geld, het beltegoed en of de goederen met een taxichauffeur naar de door de oplichter opgegeven locatie. Die taxichauffeurs worden daar opgewacht door een onbekende man aan wie zij het geld of andere spullen afgeven.

Het vermoeden bestaat dat deze crimineel meerdere personen heeft opgelicht. Benadeelden worden opgeroepen zich alsnog in verbinding te stellen met de afdeling Fraude op het telefoonnummer 444543 voor het doen van aangifte.

Op de gemeenschap wordt het beroep gedaan om alle informatie die kan leiden tot het aanhouden van deze oplichter door te spelen aan de afdeling Fraude, het dichtstbijzijnde politiebureau, de Command center op het nummer115 of de gratis tip lijn 179.(GFC)

Delen:

Meer nieuws

Kwestie geldzending naar volgende fase

Al langere tijd ervaart Suriname de nadelige gevolgen van de stopzetting van de reguliere geldzendingen, nadat in april vorig jaar euro 19,5 miljoen door het…

Delen:

Garantiefonds focust op unbankables

In De Nationale Assemblee is er een aanvang gemaakt met de behandeling van de ontwerpwetten “Wet Nationaal Garantiefonds Huisvesting” en “Wet Nationaal Woningbouwfonds”. Delen:

Delen:

Zandgedeelte Zwartbontstraat te Reeberg afgesloten

In opdracht van districtscommissaris Audrey Hankers mogen zandconcessionarissen die vrachttransporten doen over de Zwartbontstraat te Reeberg in het bestuursressort Zuid – Oost Wanica dit vanaf…

Delen:

10% groei aantal deelnemers AVD

Dit jaar is er een 10% groei in het aantal deelnemers aan de Avond Vierdaagse (AVD), hetgeen betekent dat er dit jaar meer dan 5000…

Delen:

Man kapt ex-vrouw

De 37-jarige Dew R. heeft zijn 35-jarige ex-vrouw Arti woensdagmorgen ernstige kapverwondingen toegebracht. Delen:

Delen:

Politie pakt overlastbezorgende sekswerkers aan

De politie van regio Paramaribo heeft zaterdagnacht opgetreden tegen commerciële sekswerkers die de openbare orde en rust verstoorden in de Eugene Gessel- (Hoogestraat) en de…

Delen:

Suriname en Ghana intensiveren band

Minister Yldiz Pollack – Beighle heeft in Ghana vier Memoranda of Understanding (MoU’s) met de regering van dit land ondertekend. Delen:

Delen:

Ordening en structurering mijnbouwsector

Met de toelating tot de Extractive Industries Transparency Initiative (EITI) heeft Suriname de verplichting een transparant beleid te voeren binnen de mijnbouwsector. Delen:

Delen:

Herstelwerkzaamheden verbindingswegen op schema

De herstelwerkzaamheden aan enkele functionele verbindingswegen in Paramaribo, Wanica en Para verlopen volgens het tijdschema van aannemer Kuldipsing Infra. “Wij zijn tot nu op schema”,…

Delen:

Politie schiet man neer

Een man werd vrijdagmorgen door de politie neergeschoten in de Hijsvlinderweg. Delen:

Delen:

Oekraïense komiek wint presidentsverkiezing

Redactie GFC Nieuws — De Oekraïense komiek Volodymyr Zelensky lijkt de presidentsverkiezingen in zijn land te winnen van de zittende leider, Petro Poroshenko. Exit polls…

Delen:
Scroll Up