Aankomen door vier nachten slechte slaap

GFC NIEUWS- Slechts vier nachten minder goed slapen, kunnen je laten aankomen, onthult een nieuwe studie.

Van slaapverstoring is bekend dat die voor enige tijd schadelijke effecten kan hebben op het metabolisme.

Een kleinschalig onderzoek wijst nu uit dat slechts vier dagen voldoende zijn om je minder vol te voelen na het eten, en minder in staat zijn om vet effectief te verwerken.

Kelly Ness, nu een post-doctoraal op de Universiteit in Washington, deed een onderzoek toen ze zou afstuderen aan de ‘Pennsylvania State University’.

Ze rekruteerde 15 gezonde mannen in hun 20ste om deel te nemen aan de studie. Nadat ze een week lang voldoende thuis hadden geslapen, moesten deze mannen 10 nachten verblijven in de slaap lab.

Vijf van die nachten bleven participanten niet langer dan vijf uur elke avond
in bed.

Gedurende de periode in de lab, kregen de participanten een vetrijk diner van Spaanse peper en pasta – om uit te vinden hoe de oncomfortabele nachtschema van invloed was op hun metabolisme.

De meeste participanten zeiden dat ze zich minder vol voelden na het eten van een vetrijk diner als ze onvoldoende hadden geslapen dan wanneer ze wel goed uitgerust waren.

Onderzoekers namen toen bloedmonsters van de mannen en ontdekten dat slaaptekort leidde tot hoge insulinespiegels – het benodigde hormoon om glucose uit de bloedbaan in cellen te krijgen.

Het lichaam neemt als gevolg hiervan sneller vet van de voeding op, welke kan leiden tot overgewicht.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL
Delen:

Meer gezondheidsnieuws

Wetenschappers verklaren waarom we hikken

GFC NIEUWS- In een nieuwe studie hebben wetenschappers van de Universiteit van Londen onthuld waarom we hikken, en waarom deze irritante gewoonte zo belangrijk is….

Delen:

Baby zonder ogen geboren in Rusland

GFC NIEUWS- Een baby die geboren is zonder ogen, is op zoek naar een adoptiefamilie, omdat zijn jonge moeder hem opgaf. Zie ook een ander…

Delen:

Tumor van 5,5 kg verwijderd uit maag man

GFC NIEUWS- Een man die ging naar de spoedeisende hulp met ernstige maagpijn moest in allerijl worden geopereerd toen een gigantische tumor werd gespot. Zie…

Delen:

Kraken van nek kan lijden tot beroerte

GFC NIEUWS- Hoewel het kraken van je nek een vrij onschuldige handeling is, kan het in zeldzame gevallen voor ernstige problemen zorgen. Zie ook een…

Delen:
Scroll Up