Aangepaste openingstijden bvb’s voor aanvraag e-ID

Burgers kunnen op enkele bureau’s voor burgerzaken (bvb’s) ook na de reguliere openingstijden hun e-ID aanvragen.

Het gaat om de bvb’s Combe, Flora en Kwatta in Paramaribo, La Vigilantia in Para, Meerzorg voor Commewijne, Groningen in Saramacca en in Nickerie zijn dat Nieuw Nickerie, Corantijnpolder en Henar.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en wel het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB), is verantwoordelijk voor de uitgifte van Identiteitskaarten.

Medio maart dit jaar is de productie van de e-ID opgestart. Een van de doelen voor het invoeren van deze elektronische identiteitskaart is om de kwaliteit van het identificatiebewijs te verbeteren.

Aan de samenleving is drie jaren geboden om de voormalige pvc-kaarten in te ruilen voor de elektronische identiteitskaart. Bij de bvb’s die de aanvragen verwerken, is een enorme toeloop van personen die de e-ID kaarten willen aanmaken of inruilen.

Om deze groep tegemoet te komen, heeft het ministerie gemeend de openingstijden van de bovengenoemde bvb’s voor vier maanden te verruimen.

De samenleving wordt in de gelegenheid gesteld om van maandag tot en met donderdag tot 17:00 uur en op de vrijdag tot 16:30 de e-ID kaarten aan te vragen en af te halen.

De bvb’s Groningen, Nieuw-Nickerie, Corantijnpolder en Henar zijn slechts op de vrijdag langer opengesteld en wel tot 16:30 uur.

Delen:

Meer nieuws

Bonden binnen OWT&C roeren zich

De besturen van de Algemene Bond Personeel Milieubeheer (ABPM), Werknemers Organisatie Luchtvaart (WOL), Bond Personeel Sluizen en Gemalen (BPSG) en de Werknemers Organisatie Openbare Werken…

Delen:

Vier vreemdelingen opgesloten

De politie van regio West heeft vorige week vrijdag tijdens een verkeerscontrole, een autobestuurder staande gehouden aan de Mr. P Chandi Shawweg. In het voertuig…

Delen:

“BEP strijkt neer in Commewijne”

De partij voor Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP) heeft zich met de installatie van een kern in Makreabo gevestigd in Commewijne. Delen:

Delen:

SWM betreurt negatieve berichtgeving

Op Facebook en Whatsapp circuleert er een bericht als zou het water van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) zijn besmet. Delen:

Delen:

VHP gaat voor alle 5 zetels in Nickerie

Wageningers hebben zaterdagavond tijdens een VHP-vergadering aangegeven dat zij verandering willen en daardoor de Oranje beweging ondersteunen. Delen:

Delen:
Scroll Up