Aangepaste openingstijden bvb’s voor aanvraag e-ID

Burgers kunnen op enkele bureau’s voor burgerzaken (bvb’s) ook na de reguliere openingstijden hun e-ID aanvragen.

Het gaat om de bvb’s Combe, Flora en Kwatta in Paramaribo, La Vigilantia in Para, Meerzorg voor Commewijne, Groningen in Saramacca en in Nickerie zijn dat Nieuw Nickerie, Corantijnpolder en Henar.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en wel het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB), is verantwoordelijk voor de uitgifte van Identiteitskaarten.

Medio maart dit jaar is de productie van de e-ID opgestart. Een van de doelen voor het invoeren van deze elektronische identiteitskaart is om de kwaliteit van het identificatiebewijs te verbeteren.

Aan de samenleving is drie jaren geboden om de voormalige pvc-kaarten in te ruilen voor de elektronische identiteitskaart. Bij de bvb’s die de aanvragen verwerken, is een enorme toeloop van personen die de e-ID kaarten willen aanmaken of inruilen.

Om deze groep tegemoet te komen, heeft het ministerie gemeend de openingstijden van de bovengenoemde bvb’s voor vier maanden te verruimen.

De samenleving wordt in de gelegenheid gesteld om van maandag tot en met donderdag tot 17:00 uur en op de vrijdag tot 16:30 de e-ID kaarten aan te vragen en af te halen.

De bvb’s Groningen, Nieuw-Nickerie, Corantijnpolder en Henar zijn slechts op de vrijdag langer opengesteld en wel tot 16:30 uur.

Delen:

Meer nieuws

SPWE maakt doorstart

De Stichting Productieve Werkeenheden (SPWE) heeft een doorstart gemaakt met de launch van haar geplande kosteloze softskills trainingen voor dit jaar. Delen:

Delen:

Lijk man aangespoeld te Livorno

De politie van Livorno kreeg woensdagmiddag een melding binnen dat het lijk van een man, vermoedelijk van Hindoestaanse komaf, op een bepaalde locatie in de…

Delen:

Postverzender en verstrekkers ingesloten

Rechercheurs van de Narcoticabrigade hebben de 33-jarige Guirmo J., de 34-jarige Clarence K. en de 27-jarige Mitchel K. opgespoord en aangehouden. Delen:

Delen:

De leerling overtreft de meester

INGEZONDEN- Allereerst wil ik beginnen met de stelling van George Clemenceau, Franse politicus,  n.l. :  “Een verrader is een politicus die zijn partij verlaat om…

Delen:

Drugsvervoerder onderweg naar Frans-Guyana gepakt

Het Arrestatie Team heeft dinsdag in samenwerking met het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) de 27-jarige drugsverdachte Oerifride S. aangehouden met een hoeveelheid drugs en overgedragen…

Delen:

First lady bezoekt Gakaba en Langa Tabiki

Een delegatie bestaande uit onder andere First lady Ingrid Bouterse-Waldring, de minister van Volksgezondheid, Antoine Elias en de directeur van de Stichting Staatsziekenfonds (SZF), Rick…

Delen:

Regering sterk gefocust op export

Het ministerie van Handel Industrie en Toerisme (HI&T) is bezig de standaarden te ontwikkelen met het standaardenbureau om te voldoen aan internationale standaarden die nodig…

Delen:

OHM bezoekt vicepresident Adhin

De vorige week heeft Stichting Organisatie Hindoe Media (OHM) een bezoek gebracht aan vicepresident (vp) Ashwin Adhin. Delen:

Delen:

Change Managementtraining HRM gestart op Biza

Op het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) heeft de kick-off plaatsgevonden van de Change Managementtraining voor institutionele versterking van Human Resource Management (HRM) agenten. Delen:

Delen:
Scroll Up