Aangeboden  |  Religieuze tolerantie in islam

Bij de inauguratie van de MASROOR MOSQUE in Virginia (USA) op 3 november 2018, richtte het hoofd van de wereldwijde Ahmadiyya Moslimgemeenschap, Hazrat Mirza Masroor Ahmad (moge de Almachtige zijn Helper zijn) de volgende woorden tot het publiek:

“In dit tijdperk weten we allemaal dat moslims en de Islam over het algemeen veel negatieve media-aandacht krijgen. Een belangrijke oorzaak van de negatieve berichtgeving is dat een kleine minderheid van zogenaamde moslims is geradicaliseerd en zich op een echt verwerpelijke manier gedroeg, terwijl ze proberen hun haatgevulde daden te rechtvaardigen in naam van de Islam. Als gevolg hiervan hebben veel niet-moslims bedenkingen en angsten over de Islam.

Steeds vaker beschouwen mensen de Islam als een bedreiging voor de samenleving en een religie die extremisme en geweld promoot. In het licht hiervan is het feit dat de lokale gemeenschap instemde met de bouw van deze moskee en het feit dat jullie ons allemaal vergezellen bij onze viering, bijzonder lovenswaardig en verplicht mij om nogmaals mijn oprechte waardering en innige dankbaarheid aan jullie uit te drukken. Ik wil je ook verzekeren dat de negatieve media-afbeelding van de Islam volledig in tegenspraak is met de realiteit van de religie.

De verachtelijke daden van bepaalde groepen of individuen die de naam van de Islam gebruiken om geweld en extremisme te rechtvaardigen, hebben niets te maken met de ware leringen van de Islam. De leringen van de Islam zijn van vrede, liefde, verzoening en broederschap. In feite is de letterlijke betekenis van het Arabische woord ‘islam’ ‘vrede’. Wanneer de naam en het fundament van een religie vrede is, is het onmogelijk voor die religie om iets te bevorderen of toe te staan ​​dat de vrede en het welzijn van de samenleving ondermijnt.

Integendeel, de leringen van een dergelijke religie moeten vrede bevorderen en liefde en mededogen verspreiden onder de mensheid. Zeker, dit is wat we hebben geleerd van de Heilige Qor’aan, dat is ons Heilige Boek en de meest authentieke bron van islamitische wetten en leringen. Van kist tot kaft, is de Heilige Qor’aan een boek van vrede waarin universele menselijke waarden en mensenrechten zijn vastgelegd. Haar leringen proberen de mensheid te verenigen onder het vaandel van de mensheid en garanderen de rechten van elk individu om te leven met vrijheid, gelijkheid, vrijheid en rechtvaardigheid.”

Ahmadiyya Moslim Gemeenschap Suriname
Ephraimszegenweg 67, tel.: 481689

Delen:

Meer nieuws

Renovatie Nyun Combé begonnen

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft het startsein gegeven voor de renovatie van Nyun Combé aan de Kleine Saramaccastraat. Delen:

Delen:

Bromfietser zwaargewond na aanrijding

De 19-jarige bromfietser Aman A. raakte op 10 juni zwaargewond na een aanrijding op de kruising van de Indira Gandhi- en de Tawajariweg. Delen:

Delen:

Visrokerij Commewijne dit jaar in gebruik

Directeur Deepak Jairam van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich afgelopen week omstandig laten informeren over de vorderingen van de verbouwingswerkzaamheden van de visrokerij…

Delen:

Minister Parmessar op FAO-topconferentie in Rome

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Rome-Italië voor het bijwonen van een topconferentie van de wereld voedselorganisatie Food and…

Delen:

Ontwikkelingsvisie voor Tapanahony in de maak

Het districtscommissariaat van Sipaliwini (bestuursressort Tapanahony) en stichting OSAEDA zullen in een samenwerkingsverband een visie uitwerken om het Tapanahony-gebied in ontwikkeling te brengen. Delen:

Delen:

Regeringsdelegatie bezoekt backtrack Nickerie

Een delegatie van ministers en vertegenwoordigers van enkele ministeries en diensten binnen de overheid brachten een oriëntatiebezoek aan de backtrack in Nickerie. Delen:

Delen:

Dikan bezoekt Centrale Markt

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling heeft vrijdagmiddag samen met districtscommissaris (dc) Mike Nerkust een bezoek gebracht aan de Centrale Markt. Delen:

Delen:
Scroll Up