Aan vooravond Indonesische verkiezingen: tienduizenden ingevulde kiesbiljetten gevonden in diplomatieke bagage

Redactie GFC Nieuws — Op twee locaties in Maleisië werden bijna 50.000 stembiljetten gevonden, verstopt in 20 diplomatieke koffers. De biljetten waren ingevuld in het voordeel van de Indonesische president Joko Widodo (Jokowi). Indonesië gaat op 17 april naar de stembus, maar Indonesiërs in het buitenland mogen al komende zondag hun stem uitbrengen.

De ontdekking werpt een schaduw over de algemene verkiezingen die volgende week in Indonesië worden gehouden.

De verkiezingscommissie in Kuala Lumpur zei donderdag dat de stembiljetten op twee locaties in Maleisië werden gevonden. Zij waren ingevuld in het voordeel van zowel Widodo als een kandidaat voor de nationaaldemocratische (NasDem-) partij die Widodo steunt.

Jokowi zegt dat hij een diepgaand onderzoek heeft gelast: “Als het waar is, is het een overtreding en die moet worden gemeld bij de Nationale Verkiezingscommissie.”

Maleisië telt bijna een miljoen Indonesische kiezers, het grootste aantal buiten Indonesië.

Delen:

Meer nieuws

Bromfietser zwaargewond na aanrijding

De 19-jarige bromfietser Aman A. raakte op 10 juni zwaargewond na een aanrijding op de kruising van de Indira Gandhi- en de Tawajariweg. Delen:

Delen:

Visrokerij Commewijne dit jaar in gebruik

Directeur Deepak Jairam van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich afgelopen week omstandig laten informeren over de vorderingen van de verbouwingswerkzaamheden van de visrokerij…

Delen:

Minister Parmessar op FAO-topconferentie in Rome

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Rome-Italië voor het bijwonen van een topconferentie van de wereld voedselorganisatie Food and…

Delen:

Ontwikkelingsvisie voor Tapanahony in de maak

Het districtscommissariaat van Sipaliwini (bestuursressort Tapanahony) en stichting OSAEDA zullen in een samenwerkingsverband een visie uitwerken om het Tapanahony-gebied in ontwikkeling te brengen. Delen:

Delen:

Regeringsdelegatie bezoekt backtrack Nickerie

Een delegatie van ministers en vertegenwoordigers van enkele ministeries en diensten binnen de overheid brachten een oriëntatiebezoek aan de backtrack in Nickerie. Delen:

Delen:

Dikan bezoekt Centrale Markt

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling heeft vrijdagmiddag samen met districtscommissaris (dc) Mike Nerkust een bezoek gebracht aan de Centrale Markt. Delen:

Delen:
Scroll Up