Terwijl de regering voertuigen aanschaft om de kleine criminaliteit te bestrijden, ziet ondernemer en criticus George Lazo een duurzame en structurele oplossing in een andere richting.
“Als we ook zouden investeren in tractoren en jonge mannen en vrouwen inzetten op de onbenutte landbouwgronden in de districten, creëren we werkgelegenheid én produceren we lokaal voedsel.”
Volgens Lazo moet de focus liggen op systematische investeringen in de voedselproductiesector.
“De opbrengsten uit export kunnen worden aangewend voor de aanschaf van verwerkingsmachines. Door import te beperken besparen we bovendien op schaarse valuta, die we dan kunnen gebruiken voor de internationale en regionale marketing van Surinaamse producten.”
Hij stelt dat deze aanpak niet alleen zorgt voor nieuwe banen, maar ook leidt tot structurele economische versterking.
“Goedbetaalde banen in de private sector, die ook buiten onze landsgrenzen vruchten afwerpen, zorgen ervoor dat jongeren minder snel in de criminaliteit belanden.”
Tot slot onderstreept Lazo dat deze aanpak de overheid op meerdere fronten ten goede komt: “We creëren zelfstandige, goed opgeleide burgers die bijdragen aan de staatskas via belastingafdracht uit exportopbrengsten. Dat is pas duurzame ontwikkeling.”

M.P. Wong maakt deel uit van het freelance redactieteam van GFC Nieuws.
Voor contact: info@gfcnieuws.com of direct via WhatsApp.