Tijdens een recente aflevering van de Dave Podcast werd een gevoelig, maar belangrijk onderwerp besproken: het gemiddelde IQ in Suriname.
De gast, Yernaz Ramautarsing, een Nederlandse politicus en ondernemer met Surinaamse roots, stelde dat het IQ van een bevolking samenhangt met de economische prestaties van een land.
Hoewel dit onderwerp vaak controversieel wordt ontvangen, ziet Ramautarsing juist mogelijkheden om dit te verbeteren.
Hij pleitte bijvoorbeeld voor een bewustere aanpak bij de opvoeding van kinderen.
In Suriname is het nog gebruikelijk om kinderen fysiek te straffen, maar volgens Ramautarsing kan dit negatieve gevolgen hebben voor hun hersenontwikkeling. Ook onderzoek van Harvard bevestigd dit.
Hij riep ouders op om alternatieven te zoeken die de cognitieve groei van kinderen beter ondersteunen.
Daarnaast benadrukte hij het belang van borstvoeding, wat volgens wetenschappelijk onderzoek kan bijdragen aan een betere cognitieve ontwikkeling bij jonge kinderen.
Ook sprak Ramautarsing over het maken van bewustere keuzes op andere gebieden, zoals bij het kiezen van een partner.
Dit kan volgens hem op lange termijn bijdragen aan een generatie die sterker en beter voorbereid is op de uitdagingen van de toekomst.
Deze discussie sluit aan bij eerdere uitspraken van Dharm Mungra, die in GFC Nieuws schreef dat Suriname mogelijk wordt belemmerd door een laag gemiddeld IQ.
NDP misbruikt laag IQ van Surinaamse bevolking voor politieke winst, zegt Mungra
Jennifer Atmo is de hoofdredacteur bij GFC Nieuws. Ze beschrijft zichzelf als een echte Surinamekenner en heeft een passie voor lifestyle en entertainment-onderwerpen. Buiten haar rol in de media is Atmo tevens de voorzitster van KIVC, een organisatie die zich inzet voor maatschappelijke zaken.
Voor contact: jennifer@gfcnieuws.com