Het is verheugend dat Suriname steeds vaker als toeristische bestemming in de schijnwerpers staat.
Toch roept het systematisch gebruik van een onjuiste landkaart, waarop het betwiste Tigri-gebied ontbreekt, veel weerstand op.
Dit is ook het geval bij een post van “De Reismeiden,” een reisorganisatie die een groepsreis naar Suriname promoot.
De groepsreis, genaamd “Surinaamse Schatten,” biedt toeristen een 15-daagse rondreis langs iconische bestemmingen zoals Bigi Pan, Frederiksdorp en Danpaati.
De reis belicht de rijke cultuur, overweldigende natuur en historische plantages van Suriname en wordt gepresenteerd als een unieke ervaring voor €3800 per persoon. Inclusief zijn rechtstreekse vluchten, boottochten, overnachtingen en excursies naar diverse natuurgebieden en historische plekken.
Wat echter velen tegen de borst stuit, is het gebruik van een kaart waarop het Tigri-gebied ontbreekt. Dit betwiste gebied tussen Suriname en Guyana is een gevoelige kwestie en wordt gezien als een integrale en onvervreemdbare geografische eenheid van Suriname.
Het feit dat dit niet wordt weergegeven, wordt door sommigen opgevat als een gebrek aan respect voor de soevereiniteit van het land.
Hoewel het promoten van Suriname als toeristische bestemming wordt toegejuicht, benadrukken critici dat meer aandacht nodig is voor correcte geografische representatie in reisaanbiedingen.
De kwestie Tigri raakt niet alleen de nationale trots, maar herinnert aan de voortdurende noodzaak om Surinaamse grenzen internationaal correct te positioneren.
Ondanks deze kritiek is het positief dat Suriname steeds meer toeristen weet te trekken. Een juiste weergave van het land en zijn grenzen kan echter bijdragen aan een respectvollere en meer accurate promotie van deze prachtige bestemming.
M.P. Wong maakt deel uit van het freelance redactieteam van GFC Nieuws.
Voor contact: info@gfcnieuws.com