Terwijl Suriname zich voorbereidt op aanzienlijke olie-inkomsten, zet de regering zich in om de economische funderingen van het land te versterken met de steun van het Internationaal Monetair Fonds (IMF).
De aankomende olieproductie belooft nieuwe mogelijkheden, maar ook uitdagingen, vooral in het kader van de huidige economische situatie, zegt minister Stanley Ragoebharsing in gesprek met Latin Finance.
Na jaren van economische moeilijkheden – gekenmerkt door hoge schulden, inflatie en een instabiele wisselkoers – werkt de regering aan herstelmaatregelen om de economie stabieler en veerkrachtiger te maken.
Dit omvat strikter financieel beleid, fiscale hervormingen en maatregelen om de wisselkoers te stabiliseren, wat belangrijk is om olie-inkomsten effectief te beheren zodra deze binnenkomen.
Hoewel de verwachte olie-inkomsten een potentiële doorbraak betekenen, blijft het van essentieel belang dat Suriname zijn economie diversifieert en voorzorgsmaatregelen neemt om volatiele olieprijzen en overmatige afhankelijkheid van deze sector te vermijden.
De regering streeft ernaar de olieopbrengsten op een transparante en duurzame manier in te zetten voor lange-termijnontwikkeling, zoals verbetering van de infrastructuur, onderwijs en gezondheidszorg.
Het doel is een solide basis te leggen voor economisch welzijn dat verder reikt dan de olie-industrie alleen.
Met een robuust beheer van de olieopbrengsten hoopt Suriname zijn burgers te voorzien van welvaart en stabiliteit in de komende decennia.
M.P. Wong maakt deel uit van het freelance redactieteam van GFC Nieuws.
Voor contact: info@gfcnieuws.com