Alle zorgen vervliegen in een Surinaamse hangmat, zegt Nederlandse bezoeker

hangmat

Een Nederlandse toerist van in de zestig schrijft aan GFC Nieuws Lifestyle over zijn bijzondere ervaring met een Surinaamse hangmat. “Er is iets magisch aan,” vertelt hij.

Volgens hem vervliegt al zijn stress zodra hij een dutje doet in een hangmat, zachtjes wiegend in de wind.

“Een strategisch opgehangen hangmat, gecombineerd met een briesje en een goed boek, is een van de mooiste dingen op aarde – en het kost niets.”

De toerist die samen met zijn van oorsprong Surinaamse vrouw richting zijn pensioen gaat, heeft jaren in Nederland gewerkt in een managementfunctie en ervaart nu rust op een totaal nieuwe manier.

Hij schrijft in een mail naar onze redactie dat zijn ervaringen in Suriname zijn kijk op leven en geluk hebben veranderd.

“Ik heb jarenlang geleefd met veel druk en verantwoordelijkheden,” schrijft hij. “Maar hier, zie ik dagelijks mensen van alle leeftijden en sociale klassen met brede glimlachen, ondanks de economische uitdagingen waar Suriname mee kampt.”

Hij wijst erop dat de vriendelijkheid en het optimisme van de Surinaamse bevolking voor hem bewijzen dat financiële welvaart niet alles is.

“Natuurlijk erkent iedereen dat er financiële problemen zijn, maar ik zie hier een innerlijke rust en tevredenheid die ik in Nederland zelden tegenkwam,” aldus de heer.

Foto ter illustratie.