Surinaamse miljonair schrapt elk jaar tientallen mensen uit zijn leven voor blijvend succes

vrienden mannen hindoe

Met de feestdagen in aantocht neemt een succesvolle Surinaams-Nederlandse ondernemer elk jaar de tijd om kritisch door zijn contacten te gaan.

Volgens hem is het essentieel om regelmatig mensen uit zijn leven te verwijderen om zijn focus en succes te behouden.

“Het klinkt misschien hard, maar door mensen te verwijderen spendeer ik geen energie meer aan hen. Natuurlijk reageer ik wel als ze bellen, maar mijn focus ligt dan bij degenen die positief bijdragen,” vertelt hij aan een medewerker van GFC Nieuws Lifestyle na een informele business-meeting in Amsterdam.

De entrepreneur die wekelijks zijn inzichten deelt wil anoniem blijven om veiligheidsredenen, maar legt uit dat hij pas echt vooruitgang boekte in zijn carrière toen hij afstand nam van het grootste deel van zijn sociale kring.

Hij gelooft sterk dat je omgeving een directe invloed heeft op je succes. “Je wordt het gemiddelde van de mensen met wie je omgaat,” zegt hij, een principe dat ook wordt onderschreven door de bekende Indiaas-Amerikaanse ondernemer Naval Ravikant.

Sinds hij deze strategie hanteert, heeft hij zijn energie volledig kunnen richten op zijn bedrijf en persoonlijke groei.

De resultaten spreken voor zich: zijn carrière heeft een enorme vlucht genomen. Voor hem is het creëren van een inspirerende en motiverende omgeving de sleutel tot het behalen en behouden van succes.

Hij moedigt anderen aan om ook kritisch naar hun sociale kringen te kijken. “Vraag jezelf af of je relaties je helpen groeien of juist tegenhouden,” zegt hij.

De ondernemer vindt dat succes vaak begint bij het maken van moeilijke keuzes over wie je om je heen hebt.

Foto ter illustratie.