Kwartetspel gelanceerd voor bevordering kunsteducatie Suriname

kunstkwartet

Stichting Extraatje heeft in samenwerking met de Stichting RKBO en het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur een kwartetspel ontwikkeld die Surinaamse kunstwerken en kunstenaars belicht.

Het doel van het spel is om kinderen spelenderwijs kennis te laten maken met de Surinaamse kunst.

Het spel is gelanceerd op dinsdag 22 oktober 2024 en het is de bedoeling dat alle scholen worden voorzien van de speelkaarten, een informatieboekjes van de kunstenaars en een docentenhandleiding.

Het spel is ook online te verkrijgen op de website www.kunstkwartet.org voor gratis download. Er is verder een app beschikbaar, waar eenieder online kan spelen.

Tijdens de launch legde de voorzitter van Stichting Extraatje, Louis Hilgers, uit dat er 3 jaren is gewerkt aan het spel voor Suriname. In Curaçao heeft hij al een dergelijk project uitgevoerd.

De voorzitter legde uit dat de kwartet moet worden gezien als een nieuwe didactische toer binnen het onderwijs, anders dan de gebruikelijke vormen van ICT in educatie.

Minister Henry Ori van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur noemde het initiatief creatief onvoorstelbaar. De uitgifte komt ook op het juiste moment, gezien de introductie van nieuw curriculum binnen de onderwijsvernieuwing, waar kunst- en cultuureducatie ook deel van is.

Simulaties en games zijn een belangrijke tool binnen de digitale tijdperk en is de bewindsman dus blij met de app. Na het officieel gedeelte mochten de aanwezigen als eerst het spel doen.