Hulpvoorzieningen opgezet voor getroffenen grote brand Antonio do Brinco

Brand brandweer

Op dinsdag 20 oktober brak een grote brand uit in Antonio do Brinco, in het Lawagebied.

Het politie detachement te Lawa ontving de melding en spoedde zich naar de locatie, die niet ver van hun detachement verwijderd is.

Bij aankomst bleek dat drie winkels, waaronder een Chinese winkel, een Vietnamese zaak en een bouwmaterialenzaak, volledig door de brand waren verwoest.

Volgens de eerste bevindingen zou de brand zijn ontstaan in een ruimte waar een generator stond die elektriciteit leverde aan één van de panden. Gelukkig hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan, maar de materiële schade is aanzienlijk.

De brandweer is nog bezig met nablussingswerkzaamheden om het vuur volledig onder controle te krijgen. Ondertussen zijn er tenten opgezet om hulpzoekenden tijdelijk op te vangen en onderdak te bieden.

De politie benadrukt dat uit het voorlopige onderzoek niet is gebleken dat er sprake is van brandstichting. Daarnaast is de politie ter plaatse om eventuele plunderingen te voorkomen en de veiligheid te waarborgen.

Het onderzoek naar de oorzaak van de brand wordt voortgezet, en verdere informatie zal worden verstrekt zodra deze beschikbaar is.