EZ -personeel ontvangt MEL-certificaten als onderdeel van SURGE-project

Certificaat uitreiking Monitoring- Evaluation and Learning MEL workshop EZ personeel ter capaciteitversterking

Het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ), heeft de certificaten overhandigd aan de deelnemers van de workshop “Monitoring, Evaluation and Learning (MEL)” dat is georganiseerd voor het personeel.

Het doel van de workshop was om kennis over te dragen als onderdeel van het Suriname’s Growth Enterprise (SURGE) project.

Middels deze workshop is de visie van het ministerie gekoppeld aan meetbare resultaten, acties, veranderingen en de impact.

De workshop is verzorgd door het adviesbureau Solidaridad, die is aangetrokken door het ministerie om het Suriname’s Growth Enterprise (SURGE) project uit te voeren.

Local MEL van Solidaridad Reshmi Ratan was ook aanwezig tijdens de uitreiking van de certificaten dat heeft plaatsgevonden op 23 oktober 2024 op het ministerie van EZ.

Directeur Ondernemerschap Karishma Mathoera van het ministerie van EZ vindt deze training belangrijk omdat het continuering van beleid garandeert.

De deelnemers kunnen de kennis die ze hebben opgedaan toepassen op alles dat plaatsvindt op het ministerie en ondernemers begeleiden.

Verder benadrukt de DO directeur dat de training is verzorgd door een internationale organisatie Solidaridad, die volgens een heel hoog standaard werkt.

Component Coördinator van het programma Susan Bansropansingh, geeft aan dat capaciteit versterking erg belangrijk is voor iedereen omdat Suriname verder ontwikkelt moet worden. Daarom proberen wij met elke consultant, ook capaciteit versterking mee te nemen voor het ministerie.

Verder geeft zij aan dat de Plan-Unit en KMO-unit van het ministerie van EZ, na afloop van het SURGE-project, de monitoring en evaluatie zullen doen over de projecten die een matching grant (financiering) hebben ontvangen.