Bronto Somohardjo zal niet vluchten naar Nederland volgens vader Paul

Vliegtuig

Volgens Paul Somohardjo, leider van de Pertjajah Luhur, is er geen enkele reden om aan te nemen dat zijn zoon, Bronto Somohardjo, tevens ondervoorzitter van de partij, zal vluchten naar Nederland.

Dinsdag ontvingen verschillende journalisten een melding van een politieke topfiguur in Suriname, die beweerde dat de media Bronto in de gaten moeten houden omdat hij mogelijk in het geheim naar het buitenland zou vertrekken.

Bronto, de voormalige minister van Binnenlandse Zaken, is onderwerp van een onderzoek door de CLAD, na beschuldigingen van fraude die aan president Chan Santokhi zijn overhandigd.

Paul Somohardjo reageerde op de geruchten tegenover GFC Nieuws en noemde het verhaal over een vluchtpoging “klinkklare onzin”.

“Bronto hoeft niet te vluchten, hij is onschuldig. Dat zal honderd procent blijken wanneer het onderzoek helemaal is afgerond en openbaar wordt gemaakt,” aldus Somohardjo.

Op de vraag of het paspoort van zijn zoon is ingetrokken, zoals op sociale media wordt gesuggereerd, antwoordde hij ontkennend. “Het zijn allemaal leugens die bedoeld zijn om onrust te creëren,” voegde hij toe.