Nederlanders betalen €2500 voor retourticket om Pagara Estafette tijdens Owru Yari mee te maken

Owru Yari Fest

Reizen naar Suriname is al jaren een kostbare onderneming, maar een retourticket van €2500 voor een enkele reisperiode verrast velen. Vooral rond de feestdagen stijgen de prijzen aanzienlijk, zoals blijkt uit recente gegevens van GFC Nieuws Lifestyle.

Wie in de tweede week van december vertrekt vanuit Schiphol voor de 9 uur durende vlucht naar Zanderij en een dag na Kerst terugkeert, betaalt rond de €1000 voor een retourticket.

Dit is relatief goedkoop gezien de populariteit van de decembermaand, waarin veel mensen naar familie reizen of de feestdagen in de tropen willen doorbrengen.

Echter, voor mensen die het spectaculaire Oud en Nieuw in Suriname willen meemaken – beter bekend als ‘Owru Yari’, met de beroemde pagara-estafette in de binnenstad van Paramaribo – ligt de prijs aanzienlijk hoger.

Uit onderzoek blijkt dat wie op 20 december vertrekt en op donderdag 2 januari terugvliegt, maar liefst €2476 betaalt voor een retourticket, inclusief bagage. Dat is bijna €1500 meer dan als je eerder in december zou vertrekken en Kerst in Suriname zou doorbrengen.

De vraag naar tickets tijdens de Oud en Nieuw-periode is bijzonder hoog, omdat veel Surinamers en toeristen het unieke jaarwisselingsfeest willen meemaken.

Voor velen is de keuze dan ook lastig: genieten van de feestdagen in Suriname, maar diep in de buidel tasten, of eerder vertrekken en geld besparen.

Feit blijft dat wie het spektakel van de Surinaamse jaarwisseling wil bijwonen, rekening moet houden met flink hogere reiskosten.

Foto: Owru Yari Fest