300 Surinaamse en Guyanese atleten klaar voor deelname aan Inter-Guyana Spelen 2024

Inter-Guyana Spelen 2024 suriname

Op dinsdag 22 oktober arriveerden ongeveer 300 atleten van Suriname en Guyana in Saint-Laurent-du-Maroni om deel te nemen aan de Inter-Guyana Spelen 2024 in Frans-Guyana.

Dit grote sportevenement, dat officieel op 23 oktober van start gaat in Cayenne, brengt meer dan 450 deelnemers samen uit drie landen: Suriname, Guyana en Frans-Guyana.

De Surinaamse en Guyanese delegaties staken de grens over met de veerpont La Gabrielle, wat een symbolische opening markeerde van het sportfestijn. Atleten zullen deelnemen aan zeven sportdisciplines, waaronder futsal, basketbal 5×5, beachvolleybal, schaken en atletiek.

Deze spelen bieden niet alleen een podium voor sportieve competitie, maar ook een kans voor culturele uitwisseling en het versterken van banden tussen de drie buurlanden.

Volgens Andy Hoghart, hoofd van de Surinaamse delegatie, draait het evenement niet alleen om winnen. “We zijn hier om onze culturele verschillen te vieren en onze familiebanden tussen de Guyana’s te versterken.”

De Inter-Guyana Spelen, die sinds 1967 worden gehouden, bevorderen vriendschap en samenwerking tussen de deelnemende landen. Dit jaar zijn de verwachtingen hoog, met veel aandacht voor sportiviteit en regionale eenheid.

Foto: ©Eric Leon