Misschien wil de NDP het volk dit uitleggen

Hikmat Mahawat Khan2

De NDP heeft afgelopen 4 jaren steeds geweigerd uit te leggen wat zij fout hebben gedaan tijdens het besturen, niet tijdens hun campagne of hun interne OCER-perikelen want daar zijn wij niet in geïnteresseerd, dat zijn hun interne zaken.

Hun woordvoerder en voorzitter van de informatie- en communicatiecommissie (of hoe dat ook heet), Panka kon slechts 1 ding zeggen: geduld, wij zijn intern bezig. En als de vragen hem te heet werden dan ging hij in de aanval of liet hij de bermkeffertjes het vuile werk doen via de honderden fake facebook accounts. 

Ogenschijnlijk is de partij uit de interne navelstaarderij want zij hebben een nieuwe voorzitter en die heeft stad en land al afgelopen en tot zelfs in verre landen. Zij heeft 8000 km afgereisd om alleen selfies te laten maken met een handjevol sympathisanten. In 2 bijeenkomsten heeft zij alleen “gezonden”, er was geen sprake van dialoog, discussie en verantwoording. Dit is kennelijk haar beeld van en van de partij van volksparticipatie en democratie, ik praat en jij moet luisteren want ik weet wat goed is. 

Nu dialoog niet mogelijk is dan is het tijd dat de NDP ons maar hier via deze weg uitlegt wat hun rol was tijdens hun regeerperiode.

10 jaar lang begrotingstekort

De NDP propageert dat zij voor de mofinawan, de sociaal zwakkeren is. Dat klinkt nobel maar in de praktijk zien wij iets anders. De NDP heeft 10 jaren lang de economie verwoest met steeds een tekort in de begroting.

pastedGraphic.png

Als je 10 jaren lang steeds een gat graaft in de economie dan is er na 10 jaren een ravijn ontstaan in de economie, in de samenleving. Als je zoveel van de mofinawans houdt dan had je in 10 jaren meer banen gecreëerd, dan had je een sterke economie kunnen neerzetten want sinterklaas bestaat niet en het regent nog steeds geen USD boven geen enkel land. Hoe wil je de mofinawans pakketjes geven? Van welk geld?

De NDP heeft het land onverantwoord bestuurd. De feiten spreken voor zich. Zie in de tabel dat 10 jaren lang het tekort steeds groeide, het gat werd steeds groter. Er is niks aan gedaan. Als je niet voldoende verdient dan moet je leren om zuinig te leven maar nee de NDP heeft daar totaal geen zin in. Hoe houd je van de armen als je zo verkwistend met geld omgaat?

Rol Simons

De begrotingen in de 10 jaren zijn allemaal goedgekeurd met Simons als voorzitter van de DNA. Zij heeft meegewerkt en toegestaan dat er steeds met een tekort is bestuurd, zij is medeverantwoordelijk ervoor. Let wel, DNA-voorzitterschap in Suriname is na de president de belangrijkste rol dus nu zij na Bouterse de hoogste rol heeft binnen de NDP is zij de direct aan te spreken verantwoordelijke. Daarom moet de discussie voortaan direct met haar gevoerd te worden en niet met een woordvoerder die wegduikt achter de ruggen van het wetenschappelijk bureau dat nog steeds aan studeren is op het bestaan van B aandelen bij RGM. Als het wetenschappelijk bureau ruim 3 maanden over doet om de statuten te lezen dan hoef je er niet veel van te verwachten vrees ik.

Simons vertelt het volk dat zij in de toekomst voor goed bestuur gaat. Waarom moet je dat geloven als je ziet dat zij in het verleden en in het heden niet goed bestuur heeft gedaan. Simons weigert in alle arrogantie om uitleg te geven over haar rol en verantwoordelijkheid tussen 2010-2020. Zij weigert afstand te nemen van de opruiende NDP’ers met racistisch gif en van mensen die hebben gefraudeerd en met een vonnis op hun naam. Waarom moet je dan geloven dat zij in de toekomst wel aan goed bestuur gaat doen.

NDP wil uitleggen

Het wordt tijd dat de NDP de samenleving meer vertelt over hun beleid, over hun fouten en die zijn op vele fronten. Zij hebben genoeg tijd en ruimte gehad. Als zij tijd hebben om stad en land af te lopen om ons te vertellen dat deze regering weg moet en zij moeten terugkomen dan moeten zij ons toch kunnen vertellen:

  1. Wat zij willen komen doen? Weer het begrotingstekort laten groeien? 
  2. Waarom zij moeten komen? Omdat een koelie niet weer president mag worden?

De NDP moet uitleggen hoe zij zo onverantwoord door zijn gegaan met begrotingstekorten. Let goed wat in de tabel staat. Voor 2010 was er een begrotingsoverschot! een plus!

Waarom? 

De NDP heeft een ravage aangericht in de economie. Er is totaal geen reden om aan te nemen dat de NDP iets heeft geleerd uit het verleden en dus straks het beter gaat doen. De NDP blijft weigeren om over hun fouten en de “lessons learned” te praten. De NDP is nog steeds omringd door de mensen die de ravage hebben aangericht. Waarom moet je dan nog geloven dat zij nog iets kunnen voor het land? 

Hikmat Mahawat Khan