Presidentiële delegatie brengt bezoek aan Royal Aruba Aloë

Royal Aruba Aloë

President Chandrikapersad Santokhi, vergezeld door First Lady Mellisa Santokhi-Seenacherry en minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, Internationale Business en Internationale Samenwerking (BIBIS), bracht een officieel bezoek aan Royal Aruba Aloë.

De delegatie werd op maandag 21 oktober ontvangen door directeur Koos Veel, die een presentatie gaf over de rijke geschiedenis en indrukwekkende groei van het bedrijf.

Directeur Veel leidde de delegatie door de geschiedenis van het bedrijf, dat in 1890 werd opgericht, en legde uit hoe het is uitgegroeid tot een internationale speler met meer dan 150 werknemers.

Als een van de oudste aloëbedrijven ter wereld en het eerste bedrijf in het Caribische deel van het Koninkrijk der Nederlanden dat een Koninklijk Bevel ontving, staat Royal Aruba Aloë bekend om zijn duurzame productiemethoden en de hoogste kwaliteit aloë vera-gel.

President Santokhi sprak zijn waardering uit voor het succes en de innovatieve aanpak van het bedrijf.

“Het is indrukwekkend om te zien hoe Royal Aruba Aloë meer dan 130 jaar aan traditie heeft weten te combineren met moderne productiemethoden. Dit bedrijf is een inspiratiebron voor de regio,” benadrukte het Surinaamse staatshoofd.

Tijdens de rondleiding kreeg de delegatie de gelegenheid om het productieproces van de premium huid- en haarverzorgingsproducten van dichtbij te bekijken.

Het bezoek aan Royal Aruba Aloë maakte deel uit van de bredere missie van president Santokhi om de bilaterale banden tussen de twee landen verder te versterken.

Eerder die dag werd een Memorandum of Understanding (MoU) ondertekend, gericht op het bevorderen van samenwerking op verschillende terreinen, waaronder handel en duurzame ontwikkeling.