Suriname stijgt in Concacaf-ranglijst na historische prestaties in Nations League

natio etienne vaessen2

Natio heeft een belangrijke mijlpaal bereikt door zich te kwalificeren voor de kwartfinales van de Concacaf Nations League.

Dit historische succes heeft niet alleen de verwachtingen van voetbalfans overtroffen, maar ook een forse stijging in de Concacaf-ranglijst opgeleverd.

Suriname steeg maar liefst drie plaatsen, van de 17e naar de 14e plek, dankzij indrukwekkende resultaten in de groepsfase.

De Natio behaalde cruciale overwinningen tegen buurland Guyana, met overtuigende cijfers van 1-3 en 5-1. Daarnaast was het 1-1 gelijkspel tegen de sterke ploeg van Costa Rica een hoogtepunt in de campagne.

Deze reeks van prestaties zorgde ervoor dat Suriname boven landen zoals Cuba (15), Guadeloupe (16) en Curaçao (17) eindigde in de ranglijst. Deze landen slaagden er niet in om door te dringen tot de kwartfinales van de competitie.

Met deze opmars in de Concacaf heeft Suriname zich geplaatst voor de kwartfinales, waar het zal strijden tegen sterke teams zoals Mexico, Canada, de Verenigde Staten en Panama.

Het succes van de Natio heeft ook de verwachting gewekt dat de ploeg in de wereldranglijst van de FIFA, die op 23 oktober wordt bijgewerkt, verder zal stijgen.

Suriname staat momenteel op de 138e plek van de wereld, maar deze regionale prestaties kunnen voor een verdere sprong zorgen op het mondiale toneel.